Кариерата на Александър Зверев бе белязана от нов скандал през

...
Кариерата на Александър Зверев бе белязана от нов скандал през
Коментари Харесай

Муратоглу за случая в Акапулко: Това, което последва за Зверев, бе прекалено

Кариерата на Александър Зверев бе белязана от нов скандал през февруари, когато след края на един от дуелите си на двойки на АТР 500 шампионата в Акапулко германецът разреши страстите му да го завладеят напълно и избухна остро към съдията, отправяйки хули по негов адрес и удряйки стола му с ракетата си. Това провокира дисквалификацията на международния №3, която бе последвана от загуба на всички точки и пари, заработени от Саша по време на конкуренцията в Мексико, както и налагане на спомагателна санкция за неспортсменско държание.

Впоследствие, след в детайли разглеждане на случая, на Зверев му бе натрапен пробационен интервал за период от 12 месеца, в които би трябвало да се въздържа оптимално от сходни прояви, защото в противоположен случай ще последва премахване от Тура за 8 седмици. Този проблем провокира необятен отзив в тенис средите, като измежду изказалите своето мнение бе и Рафаел Надал, който бе безапелационен, че наказването на германеца е трябвало да бъде по-сурово. На радикално противоположния полюс пък е треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, който неотдавна разяснява случая в своя YouTube канал.

" Когато за първи път гледах фрагментите от Акапулко, на които Александър Зверев крещи и удря стола на съдията, незабавно ми стана ясно, че ще последват проблеми. Съгласен съм, че Саша стигна прекомерно надалеч, само че все пак не ми харесва по какъв начин всички се нахвърлят и се пробват да смачкат някого, когато е направил неточност. Мисля, че някои от почитателите прекалиха с отношението си. Зверев постъпи неприятно и направи неточност, самичък го призна, след което получи наказване. Мисля, че е време да приключим тази тематика и да оставим обстановката зад тила ни ", добави още французинът.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР