Карибите, които вече страдат от ураганите Ирма“ и Харви“, се

...
Карибите, които вече страдат от ураганите Ирма“ и Харви“, се
Коментари Харесай

Три урагана се готвят да опустошат Земята в близките дни

Карибите, които към този момент страдат от ураганите „ Ирма “ и „ Харви “, се приготвят за нов удар – този път от новия вихър „ Мария “, чиято категория на силата бе нараснала до първа в неделя. Мария, която досега бе тропическа стихия, се чака да премине съвсем през същия път, през който мина и „ Ирма “ в Карибите, като първо ще удари островите Лийуард в понеделник, написа в. " Дейли Мейл ". Очаква се стихията да продължи да набира мощ, до момента в който не удари Пуерто Рико в сряда. Тогава се чака ураганът да бъде от трета категория.
Междувременно ураганът Хосе, приключвайки вилнеенето си в Атлантика, ще продължи да се усилва, до момента в който се движи към източното крайбрежие на Съединени американски щати – от щата Вирджиния нагоре. Междувременно тропическата меланхолия Лий продължава да вилнее в Атлантика.



Силата на „ Мария “ бе нараснала до първа категория в неделя следобяд, до момента в който се намираше на към 200 километра от източното крайбрежие на Барбадос. Скоростта на поривите напразно доближиха до 130 километра в час. Скоростта на напредване на стихията бе към 23 километра.

Силни ветрове и проливни дъждове се чака да ударят елементи от островите Лийуард през идните дни. Между 15 и 30 сантиметра дъжд се чака да се излеят върху островите, които включват Пуерто Рико и Британските Вирджински острови.



В Гуадалупе, Доминика, Свети Китс, Невис, Монсерат са оповестени паники за урагани. Междувременно Мартиник, Антигуа и Барбуда, Саба, Свети Юстатиус и Света Лучия са с паники за тропически стихии.



Тревогата за вихър по традиция се афишира не по-късно от 48 часа преди удара на бурята.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР