Карен Хачанов избра да даде начало на новия сезон, като

...
Карен Хачанов избра да даде начало на новия сезон, като
Коментари Харесай

И другият шампион от United Cup напусна Мелбърн: Хачанов обезвреди Тиафо след купища обрати

Карен Хачанов избра да даде начало на новия сезон, като вземе присъединяване на двете подготвителни съревнования в Аделаида, където сподели добра игра, само че не съумя да реализира нещо запаметяващо се. Руснакът след това се насочи към Мелбърн за Откритото състезание на Австралия, където реализира две безапелационни победи, само че жребият надалеч не беше благоразположен към него и още в третия кръг го срещна с първенеца от United Cup - Франсис Тиафо.

Сблъсъкът сред двамата полуфиналисти от миналогодишния US Open протече повече от вълнуващо за феновете на осъществявания до краен лимит, които оттатък спортменството подкрепяха американеца, само че все пак олимпийският сребърен медалист изигра следващия си мощен дуел на Зеления континент и се поздрави с успеха след 3 часа и 29 минути на корта - 6:3 6:4 3:6 7:6(9). С този си успех международният номер 20 продължава напред към осминафиналите в Мелбърн, където го чака Йошихито Нишиока, който по-рано през днешния ден повали екзекутора на Рафаел Надал - Макензи Макдоналд.

Откриващите минути на дуела се оказаха повече от обнадеждаващи за " Биг Фо ", който поеше рано самодейността в разиграванията и търсеше бърза развръзка със завършващ удар от форхенд страната си. Силните мигове за Тиафо му донесоха цели пет брейкбола, пред които обаче руснакът остана невъзмутим, като ги отрази до един, с цел да може след това да употребява добития подтик в представянето си, с който осъществя пробив и беше безукорен на сервис до края на дебютния сет, прибавяйки го към сметката си.

Във втората част преимуществото на европееца в основните обстановки още веднъж излезе на пиадестала и той съумя без време да се откъсне напред с пробив задатък. Последвалото подаване на международния номер 20 обаче надалеч не се оказа на нужното равнище и след три забити топки в мрежата, той се елементарни с преднината си. За разлика от противника си, Тиафо не съумя да се възползва от психическото си преимущество в този миг и за следващ път изпусна сервиса си от надзор, което даде отлични предпоставки за Хачанов да възвърне пробив задатъка си в седмия гейм и той го направи без да се замисли, доближавайки се след това на единствено сет от крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР