Карен Хачанов е новият шампион на турнира в Доха. Световният

...
Карен Хачанов е новият шампион на турнира в Доха. Световният
Коментари Харесай

Опитът надви над младостта: Хачанов спря приказката на Меншик в Доха и се поздрави с шеста титла

Карен Хачанов е новият първенец на шампионата в Доха. Световният номер 17 победи изненадата на шампионата, Якуб Меншик със 7:6(12), 6:4 и по този начин ознаменува 6-тата си купа на равнище ATP. С този успех руснакът ще се завърне в топ 15 в ранглистата, а подгласникът ще направи своя дебют в топ 100.

Нивото на игра на двамата финалисти бе високо, изключително при начален удар, където и двамата осъществиха доста асове. Нито един от тях не позволи пробив и по този начин се стигна до тайбрек, който се оказа същински трилър за тях. Началото на дългия гейм бе обещаващо за по-опитния тенисист, като той завоюва първите две подавания, но идващите пет точки отидоха при младежа, след което международният номер 17 изравни резултата на 5:5. Няколко секунди по-късно пред чеха имаше опцията да затвори сета в своя изгода, но класата на някогашния номер 8 си пролича в най-критичните моменти. Следващите минути бяха инфарктни, като и двамата имаха опцията да затворят сета, но нервите не им разрешиха това да се случи. В последна сметка опитът на Хачанов му оказа помощ да завоюва тайбрека с 14:12.

Във втория сет двукратният " мейджър " полуфиналист сподели за какво има репутацията на един от най-хубавите в тура, като осъществя ранен пробив. Този миг се оказа основен за развиването на дуела и при идващите подавания руснакът не разреши на съперника си да обърне играта и печелейки втората част с 6:4, победи с шестата купа в кариерата си!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР