Кърджали остава встрани от терористичните канали, въпреки, че кръстопътното му

...
Кърджали остава встрани от терористичните канали, въпреки, че кръстопътното му
Коментари Харесай

Кърджали е встрани от тероризма, но е на кръстопътя на трафика на хора


Кърджали остава настрана от терористичните канали, макар, че кръстопътното му географско състояние основава хранителна среда за трафик на хора и импорт на радикализъм, считат специалистите от Областния съвет по сигурност, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

На състоялото се през днешния ден съвещание при регионалния шеф Никола Чанев бе очебийно, че органите на Министерство на вътрешните работи работят интензивно за недопускане на терористични актове и престояване на чужденци с подправени документи за идентичност, оповестиха от администрацията. Потенциално рисковите обекти, административните здания с всеобща посещаемост и местата с огромни скупчвания на хора са под непрекъсната защита, въведени са строги ограничения за наблюдаване и надзор, няма данни за усложняване на оперативната конюнктура във връзка възможна терористична опасност, това е констатацията на Министерство на вътрешните работи. Поставен бе въпросът за различно водоснабдяване на Кърджали посредством възобновяване на помпената станция при село Ненково, казусът е обвързван с контрола на питейния язовир „ Боровица “.

По линия на ДАНС не са открити лица, съпричастни към коренен ислям или проповядващи непоносимост и ненавист на верска основа. Мюсюлманската общественост в района е с просветска ориентировка и това стопира проникването на радикални религиозни течения, настояват експертите. Областният шеф насочи вниманието към режима на действие на духовните учебни заведения и построяването на религиозни храмове, където все още не са установени нарушавания, само че предстоят инспекции. След координиране с Министерството на защитата проектите, касаещи отбранителната дарба на Кърджалийска област, са одобрени от регионалния шеф, а също и тези на 7-те общини. Членовете на съвета изслушаха отчетите на локалните ръководители на Министерство на вътрешните работи и ДАНС за предварителната защита против проникването на интернационален тероризъм на територията на района. Запознаха се и с дълготрайното обмисляне на дейностите по линия на отбранително-мобилизационната подготовка./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР