Кърджали. Най-добрият математик и най-добрият учител по математика от Кърджали

...
Кърджали. Най-добрият математик и най-добрият учител по математика от Кърджали
Коментари Харесай

В Кърджали бяха наградени най-добрия математик и най-добрия учител по математика по време на Областния турнир „Перперикон 2019“

Кърджали. Най-добрият математик и най-хубавият преподавател по математика от Кърджали бяха наградени на Областния математически шампионат „ Перперикон 2019 “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ .

Купата бе извоювана от Берна Ахад, ученичка от ЕГ „ Христо Ботев “. На най-хубавата преподавателка, Пепа Тодорова, регионалният шеф Никола Чанев, под чийто патронаж се организира надпреварата, връчи грамота и подарък за висок професионализъм и дълготраен принос в образованието по математика. Над 850 възпитаници от 3-ти до 12-ти клас от Кърджали, Смолян, Стара Загора, Хасково, Димитровград, Казанлък, София участваха в шампионат, за който дилемите бяха готови от жури с ръководител акададемик Сава Гроздев, заместник-ректор на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси. Получените отлични оценки ще се признават за банкет във висшите образователни заведения като Пловдивския Университет, ТУ в Габрово и Русе, Икономическия Университет и Висшето военноморско учебно заведение във Варна.

Академик Сава Гроздев сервира специфични благодарности на шефа на Кърджали за поддръжката на шампионата и акцентира, че в негово лице академичната общественост има заслужен сътрудник и покровител, с който региона може да се гордее. От своя страна Никола Чанев съобщи, че се радва за това, че шампионатът, който се организира за 19-ти път, съумя да събере толкоз способни деца. „ Те са от разнообразни краища на страната и аз имам удоволствието да наградя част от тях. Поздравявам всички млади дарования, които участваха и реализираха високи резултати, както и уредниците, тъй като математиката е царицата на науките и трамплин към доста научни области “, уточни регионалният шеф на Кърджали.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР