Кърджали. Камерите, които сме планирали да разположим по пътя за

...
Кърджали. Камерите, които сме планирали да разположим по пътя за
Коментари Харесай

Ст. комисар Атанас Илков, ОДМВР - Кърджали: Планирали сме да разположим от 20 септември четири автомобили с камери по пътя за Маказа

Кърджали. Камерите, които сме възнамерявали да разположим по пътя за Маказа от 20 септември, са четири, които ще работят на тази права. Това сподели на брифинг шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Атанас Илков, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . На 21 септември ще има също четири автомобила с камери по същия път, на 22 ще има три автомобила с камери. „ В понеделник, когато чакаме да има най-засилен трафик, сме планували 5 автомобила с механически средства за скорост. Надявам се тези наши ограничения да доведат до позитивен резултат предвид на това да не допуснем тежки пътнотранспортни катастрофи и нека да нямаме ранени “, сподели старши комисар Атанас Илков.
Той разясни, че от петък засиленото полицейско наличие ще бъде концентрирано главно по основните пътни артерии в региона и по-малките обитаеми места, както и към огромните комерсиалните обекти, където ще има централизация на повече хора и вероятно на лица, които имат желание да правят незаконни дейности по отношение на жителите. Началникът на полицията в Кърджали уточни, че Дирекцията има организация и подготвеност там, където би могло да възникне усложнение в трафика да се включи и „ Пътна полиция “ с ръчно ръководство на пътния поток.
„ Планираме и още нещо, което няма да скрия от вас, хубаво е да се знае - ще имаме граждански автомобил който ще се движи по пътната права и чиновниците, които са в автомобила, установявайки неразумния водачи, които нарушават Закона за придвижване по пътищата, ще бъдат подавани на екипите по трасетата. Водачът ще бъде изведен до съответното най-близко районно ръководство, където ще му бъде приложена административна мярка „ Предупреждение “. По отношение на битовата престъпност старши комисар Атанас Илков напомни главните ограничения за предотвратяването им: да не се оставят пари и полезности в къщи и да се ревизира прецизно за сигурността на дома, когато жителите отсъстват от жилищата си за по-продължително време.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР