Кардиологът проф. д-р Иво Петров получи отличието “Лекар на годината

...
Кардиологът проф. д-р Иво Петров получи отличието “Лекар на годината
Коментари Харесай

Кардиолог стана “Лекар на годината” в България за 2022 година

Кардиологът проф. доктор Иво Петров получи оценката “Лекар на годината ” за 2022 година. Това се случи в Национален исторически музей довечера, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На днешната дата означаваме Деня на българския доктор, а Българският лекарски съюз връчва обичайните си награди за принос в медицината.

Проф. доктор Петров е експерт по вътрешни заболявания, кардиология, инвазивна кардиология и ангиология. Завършил е магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицинския университет в София.

На церемонията участва президента Румен Радев, който изрече благодарност към хората, упражняващи лекарската специалност и им благодари за отдадеността.

“Днес съм тук, воден от дълбокото си поклонение пред всички вас. Вие, лекарите, сте посветили живота си на най-сложната сфера. Вие притежавате най-важните човешки полезности, тъй като без вас няма по какъв начин да се развива всяка друга социална сфера ”, съобщи президентът.

“Ковид пандемията ни сложи в обстановка да преосмислим своето здраве и отношение към нас самите ”, съобщи още Радев и посочи, че би трябвало да се работи повече по “Плана за възобновяване и резистентност ”, защото имаме малко време за реализацията му.

“Трябва да имаме ясни правила, които да работят в интерес на жителите, да имаме нова инсталация, такава експедитивност, посредством която Бързата помощ да доближава до всеки човек. Трябва да се развие нова система за профилактика, диагностика и предварителна защита, с цел да не се прибягва до потребността от редица визити в лечебните заведения ”, добави още президентът.

Двама лекари от УМБАЛ „ Софиямед “ – проф. доктор Константин Чернев и доцент Теодор Атанасов, бяха отличени в категориите “Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “ и „ Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР