Кардиолог посочи храните, които никога да не ядем. Вижте кои

...
Кардиолог посочи храните, които никога да не ядем. Вижте кои
Коментари Харесай

Кардиолог посочи храните, които никога да не ядем

Кардиолог уточни храните, които в никакъв случай да не ядем. Вижте кои са тези храни и здравословните други възможности, с които да ги сменяем.
, че като доктор ѝ е мъчно да дава съвети за хранене, защото питателните проучвания постоянно не дават ясни отговори за това по какъв начин храната може да повлияе на здравето.

„ Нуждаем се от доста по-правилно провеждана просвета за храненето. Много от препоръките, които вършим, се основават на лимитирани доказателства, което оставя пациентите с усещането, че постоянно променяме мнението си “, казва още тя.

Кардиологът добавя, че въз основа на наличните доказателства тя избира да заобикаля избрани храни и употребява техни други възможности, с цел да се любува на по-здравословна храна.
Маргаринът и кокосовото масло са свързани с утежняване на здравето на сърцето


Рейнолдс споделя, че би трябвало да се заобикаля потреблението на маргарин и растително масло, защото съгласно изследвания използването им е обвързвана с по-висока смъртност, породена от сърдечно-съдови болести, макар че не е ясно за какво, защото те не наподобява да покачват рисковите фактори като холестерола да вземем за пример.

Кокосовото масло също не е целесъобразно, тъй като се състои от наситени мазнини, които са свързани с опасности за здравето на сърцето. Кравето масло може даже да бъде по-добра опция, когато се употребява умерено, споделя още кардиологът. Но зехтинът е най-здравословният избор, съгласно проучванията.

„ Хората би трябвало да готвят с него и потреблението на други типове мазнини да е възможно най-ограничено “, споделя доктор Рейнолдс.
Картофеният чипс е сложен за консумация в умерени количества
Рейнолдс споделя, че не яде картофен чипс и не го държи у дома, тъй като е прекомерно елементарно да изяде цялата опаковка.

Тя добавя, че пуканките могат да бъдат по-здравословна опция, а пресните зеленчуци са най-подходящи, в случай че жадувате за хрупкава храна.
Тя яде бекон единствено на мотиви


Обширни доказателства сочат, че обработеното месо е обвързвано с по-висок риск от съществени болести като рак и сърдечни заболявания, и това са безапелационни аргументи да го ограничите в менюто си, съгласно доктор Рейнолдс. Беконът обаче е и храна, на която тя се любува и яде няколко пъти в годината на специфични мотиви.

„ Мисля, че оказва помощ на хората да знаят, че тези, които дават препоръки, също са хора. Пациентите не могат да бъдат съвършени в спазването на диета “, споделя още тя.
Специалистите поучават да сменяем шоколадовите десерти с черен шоколад


Рейнолдс споделя, че последната група храни, от които се пробва да заобикаля, са обработените десерти като пакетирани бисквитки и понички, защото те са с високо наличие на захар и нездравословни мазнини, които са свързани с опасности за здравето като диабет и сърдечни болести.



Плодове, кисело мляко, черен шоколад и ядки могат да бъдат по-здравословни разновидности на бисквитките.

Но още веднъж, умереността и самосъзнанието са основни за наслаждаването на храната, като в същото време минимизират евентуалните опасности за здравето.
Източник: Insider
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР