Карай колата ми с четири номинации за Оскар ще има

...
Карай колата ми с четири номинации за Оскар ще има
Коментари Харесай

Японски филм с четири номинации за Оскар с премиера на София филм фест

" Карай колата ми " с четири номинации за " Оскар " ще има премиера на 26-ия " София филм фест " (СФФ), оповестяват от " Арт фест ".

Новата творба на Рюсуке Хамагучи се състезава в четири категории - най-хубав филм, режисьор, приспособен сюжет и интернационален филм. През 2021 година японския режисьор получи втората най-престижна премия на " Берлинале " - " Сребърна мечка - Голямата премия на журито " - за " Случайност и въображение " (Wheel of Fortune and Fantasy). Малко по-късно в Кан бе премиерата на идващия му филм " Карай колата ми " (Drive My Car) по едноименния роман на Харуки Мураками от неговия алманах " Мъже без дами " (2014).

Филмът на Хамагучи се оказа един от най-харесваните на фестивала - неслучайно " Карай колата ми " получава премията на ФИПРЕССИ, на Екуменическото жури и наградата за най-хубав сюжет. В ревютата за се загатват безупречните осъществявания на актьорите, както и филигранния сюжет.

Две години след неочакваната гибел на жена си, уважаваният артист и режисьор Юсуке Кафуку получава предложение да режисира " Вуйчо Ваньо " за сценичен фестивал в Хирошима. Там той среща Мисаки Уатари - необщителна млада жена, която е разпределена като водач на обичания му червен " Saab 900 ". Принуден да се изправи пред мъчителни истини от предишното, благодарение на своя водач Юсуке разгадава тайните, останали в живота му след непредвидената гибел на жена му. В този роуд муви по описа на Харуки Мураками пътешествието би трябвало да помогне за приемането на загубата, в търсене на обич и мир.

В програмата на СФФ са включени също " Спенсър " на Пабло Ларейн, почетен с оскарова номинация за най-хубава актриса в основна роля (Кристен Стюарт), както и " Бягство " на Йонас Похер Расмусен, който е в документалния конкурс на СФФ и към този момент влезе в историята на киното като първия филм, номиниран за " Оскар " по едно и също време в категориите най-хубав анимационен, документален и интернационален филм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР