Каратето и българският спорт останаха без един от най-големите си

...
Каратето и българският спорт останаха без един от най-големите си
Коментари Харесай

Федерацията по карате: Българският спорт остана без един от най-големите си радетели

" Каратето и българският спорт останаха без един от най-големите си радетели- Алексей Петров! ", това написаха от Българската национална федерация във връзка гибелта на Алексей Петров. 

Петров беше убит на 16 август, до момента в който той се се разхождал с жена по пътеката към станцията на лифта Бай Кръстьо. Жената, която го е придружавала бе открита в тежко положение.

Ето какво още написаха от Федерацията по карате: 

Състезател, треньор, селекционер, над 20 години ръководител на Българската национална федерация по карате и през цялото това време пламнал и живеещ с проблемите на обичания си спорт и борещ се за неговото по-добро бъдеще!

Ярък визионер и в живота, и в спорта, Алексей Петров беше една от най-знаковите персони в региона на бойните спортове. Той е един от създателите на проведеното карате в България.

Започва да тренира през 80-те години в полицейското учебно заведение в Пазарджик като чиновник в структурите на Министерство на вътрешните работи. От 1985 година е деен играч, първо на републикански прегледи по бойно приложни техники и карате. Алексей Петров е нееднократен републикански първенец, народен играч и народен селекционер, взел участие интензивно в организирането и израстването на БНФК под разнообразни управителни функционалности. Носител на 6 - ДАН КАРАТЕ.

През последните повече от две десетилетия Алексей Петров е отпред на Българската национална федерация по карате, а от 2013-та година и на Балканската карате федерация.

Пред годините доцент Петров даде и своя сериозен принос за позиционирането на каратето в олимпийската стратегия за първи път в Рио през 2016 в Токио през 2020, когато беше извоювана и олимпийската купа от Ивет Горанова.

Последната борба, която стартира доцент Петров беше тази за връщане на каратето в олимпийската стратегия в Лос Анджелис през 2028 година

Алексей Петров живееше с каратето и даде повече от всеки различен за развиването му! Той бе приел развиването на спорта за своя задача. Като човек той бе подготвен да помогне на всеки,който имаше потребност от съвет и приятелско рамо!

Каратето беше неговата уязвимост и болежка. Нямаше и ден в неговия живот без мисъл и дейности в интерес на обичания му спорт!

Ос!…
Сбогом, господин Президент!

Делото Ви няма да бъде забравено! Ще продължим задачата и борбата Ви неуморно и с достолепие, както го правехте Вие!

Управителният съвет на БНФК, всички треньори и състезатели изричат своите най-искрени съболезнования на фамилията и околните на Алексей Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР