Карат ни да подписваме декларации с искане за оставката на

...
Карат ни да подписваме декларации с искане за оставката на
Коментари Харесай

Недоволни прокурори: Карат ни да се подписваме в декларации срещу президента Радев

Карат ни да подписваме заявления с искане за оставката на президента Румен Радев. За това алармираха пред Фрог няколко прокурори. По думите им е спуснат текст, който всеки обвинител бил задължен да разпише. Имало хора, които не били съгласни да се влиза в политическа игра, поради което отказали да сложат парафа си. Не е изключено поради сходно държание в прокуратурата да стартират и вътрешен „ лов на вещици “.

„ Нашите пълномощия по закон са да повдигаме и поддържаме обвиняване. Нищо друго. Всеки автограф на прокурор под сходна декларация би могъл да се одобри като политическа позиция, което е нарушаване, както на Закона на правосъдната власт, по този начин и на Конституцията. Подобна декларация не би могла да показва гражданска позиция, по простата причина, че хората се подписват под нея точно в качеството си на прокурори. “, обясниха източниците ни.

Много от декларациите въобще не са подписани от чиновниците и магистратите от съответната прокуратура, от името на които са направени. По този метод, като се изключи че явно се основава симулативност, че всички чиновници и магистрати са подкрепили декларациите, се лишава и правото им даже и алегорично да се разграничат от хипотетично съгласните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР