Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата

...
Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата
Коментари Харесай

Галин Цоков: Карантинираните паралелки в страната са по-малко от 100

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 % за цялата страна и са по-малко от 100, работим доста добре взаимно с Министерството на здравеопазването. Подготвили сме взаимно насоки към учебните заведения, които вероятно ще се разпространят от Регионалните здравни инспекции (РЗИ), в случай че има зараза, оповестена от коклюш. Това сподели служебният министър на образованието и науката проф. преди форума за представянето на първия по рода си световен отчет на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните възпитаници.

По мотив на карантинираните паралелки, статистиката е такава, че е за цялата учебна система - от подготвителните групи в учебните заведения до 12-и клас, изясни министърът.

Той съобщи, че учебните заведения работят в доста добра съгласуваност със съответното РЗИ и с Министерството на образованието и науката. 

Предстоящите почивни дни и ваканцията ще допринесат да спадне броят на болните от коклюш, както и напрежението в обществото, и родителите, и учениците да бъдат спокойни, изрази убеденост министър. Той означи, че учениците би трябвало да се съсредоточат върху държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване, които предстоят. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР