Карантината за COVID-19 падна, но това не означава, че хората

...
Карантината за COVID-19 падна, но това не означава, че хората
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: COVID-19 плавно се оттегля след масов бум, чакаме грипните заболявания

Карантината за COVID-19 падна, само че това не значи, че хората не би трябвало сами да поемат отговорност за здравословното си положение, съобщи проф. Ива Христова. " Ако ние упорстваме и отиваме на работа, разумно е, че положението ни ще се утежни доста ", изясни тя. По нейни думи най-добре е да си останем за няколко дни вкъщи, с цел да се възстановим бързо.
Тя уточни, че ковидът, който сега вирее в България, може да се излекува за 5 дни. Той е обвързван с доста мощна изнемощялост. Хората нямат сили, което единствено по себе си допуска, че те ще си останат вкъщи - т.е. карантината се обезсмисля. Грипът към момента не се е популяризирал у нас - това следва. Високият брой болни сега изискуем точно на недиагностициран Коронавирус. Между признаците на грип и Коронавирус има разлика обаче, акцентира проф. Христова. Грипът ни разболява доста бързо - сутринта сме добре, а наобед към този момент лежим. Коронавирус се демонстрира последователно. Той е измежду по-тежките болести, които прекарваме сега. Проявява се със мощна изнемощялост, температура, главоболие, болежка в очите, загуба на вкус, от време на време даже гадене, повръщане.
Важно е, в случай че сме решили да се имунизираме, да си създадем един тест за антитела, приканва проф. Христова. Това е желателно, защото доста хора към този момент са прекарали болестта, без да бъдат диагностицирани, може би даже безсимптомно. Така че първо е хубаво да се изследваме за антитела, а след това да се имунизираме.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР