Карантината във Великобритания е убила над 22 хиляди британски граждани,

...
Карантината във Великобритания е убила над 22 хиляди британски граждани,
Коментари Харесай

Карантината уби хиляди британци

Карантината във Англия е умъртвила над 22 хиляди английски жители, които не са имали нужния достъп до здравната система на страната поради епидемията от ковид, оповестява Дейли Мейл, съобщи БГНЕС. 
Обединеното кралство е записало над 46 000 смъртни случая от COVID-19 от началото на вируса. Повечето от смъртните случаи са настъпили сред март и май. 
Ограниченията, които постановиха блокиране на страната поради вируса, са „ умъртвили двама от всеки трима души “, чиято гибел е породена от COVID-19 до 1 май. Изданието се базира на данни, предоставени от държавната научно-консултативна група за изключителни обстановки (SAGE). 
Според статистиките до началото на май 16 000 души са умряли във Англия поради пропуснато здравно лекуване, в това число 6 000, които не са потърсили помощ от здравната система, тъй като са се страхували от заразяване с вируса.
Докладът отбелязва, че апелът на английските лекари хората да си останат у дома и по този метод да " спасят животи ", е подтикнало пациентите да заобикалят да посещават незабавните отделения даже и при доста съществени случаи. През същия интервал 25 000 души са починали в резултат на заразяване с COVID-19.
Според данни на Министерството на здравеопазването, най-малко 10 000 души са умряли в домове за обществени или здравни грижи /санаториуми/, откакто са били изписани от лечебни заведения по време на пика на вируса. 
Експертите допускат, че още 26 000 души биха могли да изгубят живота си през идващите месеци заради рестриктивните мерки на здравните заведения, наложени от управляващите. 
Експертите, обаче, правят оценка карантината като позитивна стъпка, която е избавила най-малко 2500 живота посредством понижаване на смъртните случаи по пътищата, посредством повече хора, възприели по-здравословен метод на живот и като цяло намаление на % на замърсяване на околната среда, както и спад на инфекциозните болести измежду децата, съобщи още организацията. 
Според последните данни на университета Джон Хопкинс, в Обединеното кралство са регистрирани 46 596 смъртни случая от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР