Карантината около коронавируса преустанови временно броя на бежанци, опитващи се

...
Карантината около коронавируса преустанови временно броя на бежанци, опитващи се
Коментари Харесай

Коронавирусът може да доведе повече бежанци в Европа

Карантината към ковид прекрати краткотрайно броя на бежанци, опитващи се да доближат до Европа, само че пандемията може да провокира още по-голяма мигрантска вълна от Близкия Изток и Северна Африка, предизвестяват от Европейския офис за убежищата (EASO), предава Reuters, представени от " Фокус ". 
Според информацията на организацията, през месец март страните от Европейския съюз са получили два пъти по-малко молби за леговище, спрямо февруари. Наполовина са намалели също по този начин опитите за незаконно прекосяване на европейските граници.
Въпреки това EASO счита, че епидемиите от COVID-19 в Близкия Изток и Северна Африка може да провокират дефицит на храна и да дестабилизират тези райони в допълнение и по този начин да оказват помощ на групировки като " Ислямска страна ". Това от своя страна ще докара до " нарастване на миграцията ", съгласно отчет на EASO.
" Основните страни, от които идват хората, които търсят леговище (...) са умерено до високо уязвими на рискове (включително зарази) и страдат от липса на потенциал за справяне с тях ", се споделя в отчета.
" Рискът от дестабилизиращи резултати в следствие от епидемиите от COVID-19 има капацитет да окаже въздействие на търсенето на леговище в бъдеще ", се споделя още в него.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР