Карантината на международния екип от изследователи на Световната здравна организация,

...
Карантината на международния екип от изследователи на Световната здравна организация,
Коментари Харесай

Екипът на СЗО в Китай започва да разследва произхода на COVID-19

Карантината на интернационалния екип от откриватели на Световната здравна организация, пристигнали в Китай по-рано през януари, изтече, с което стартира и същинската част от тяхното престояване в страната – изследването на произхода на COVID-19.

Страната изиска от специалистите да се изолират в 14-дневен период в хотел, преди да се насочат към град Ухан, откъдето се има вяра, че вирусът се е предал от животни към хора през 2019 година, съобщи ДПА.

Тази доктрина е оспорвана от Китай, евентуално тъй като не желае да бъде упреквана за първоизточник на коронавирусната зараза, с която в международен мащаб към този момент се заразиха над 100 млн. души.

Мисията на СЗО бе забавена заради проблеми с документите на откривателите. Двама не бяха позволени в Китай поради позитивни проби за антитела от COVID-19. Тяхното изследване ще продължи към 4-5 седмици, а измежду 13-те участници е биолог от немския институт „ Робърт Кох “.

Учените ще посещават лечебни заведения и ще организират изявленията, за да схванат повече за произхода на вируса. Планират да отидат и до пазара за храна, където бе регистриран първият случай на COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР