Карантината е чудесен повод да преоткрием чая, който не се

...
Карантината е чудесен повод да преоткрием чая, който не се
Коментари Харесай

Чаят лекува и слимва, как и колко се пие по китайски и по японски: какво правим с времето - slava.bg

Карантината е превъзходен мотив да преоткрием чая, който не се пие единствено като палач на вируси, само че и за още доста неща, сред които положителната форма – изключително във време, когато няма по какъв начин да спортуваме като хората. Много е значимо обаче това да става без захар, а би трябвало да знаете, че медът става канцерогенен, изсипан в горещата запарка.

Чаят, освен зеленият, е диуретик – форсира обмяната на веществата и по този начин ни поддържа „ слим”. Затова и вкарваме глагола „ слимвам” – щом има „ карантинирам”, за какво да го нямаме и него. Освен това, основава концепцията за напълване на стомаха, която е доста потребна вечер, тъй като потиска желанието да ядем ненужно, а в домашни условия изкушението е в действителност огромно.

За тези, които обичат да хапват по нещо сладко, можем да препоръчаме чай с благоухание на шоколад, само че също и толкоз стилният от няколко сезона ройбос. И тъй като споменахме наслаждение, както той, по този начин и чаят от жасмин са необикновено прелестно чувство за обонянието и за небцето. В някои страни има цяла чайна просвета.

Ценността на чая е открита от китайски император, който си почивал в жегата на един следобяд и поискал чаша вода. Не щеш ли, в нея паднало листенце от дървото над стола, на който приседнал. То оцветило в зелено водата и я направило по-вкусна, а него ободрило. Той наредил това да стане традиция.

Интересно е, че в родината на напитката Китай да вземем за пример, се пие в доста дребни чашки. И си има обред – отпива се на по 3 глътки. Първите три се назовават за здраве, за обич и за дългоденствие. Следващите 3 – за здраве, за обич и за благополучие. Последните 3 – за здраве, за обич и за благоденствие.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР