Карамфилът е подправка, която може да се срещне както под

...
Карамфилът е подправка, която може да се срещне както под
Коментари Харесай

Ето защо карамфилът е толкова полезен

Карамфилът е фалшификация, която може да се срещне както под формата на пъпки , по този начин и на прахуляк . Оказва се, че в продължение на епохи тя е била натурално лекарство против голям брой заболявания.

Карамфилът е незаменима фалшификация в кухнята на Анадола – тя придава лют усет и мирис на шербета и десертите , само че с това нейните функционалности надалеч не се изчерпват. Само две пъпки карамфил дневно може да направи чудеса за нашето здраве, написа „ Тюркие “.

Тази фалшификация е богата на антиоксиданти, витамини и минерали и взема решение доста здравословни проблеми.

Защо да се дъвче карамфил?

На някои места съществува традицията при излизане от ресторанта да ви почерпят с карамфил. При дъвчене той отстранява миризмата от устата , с помощта на личния си мощен мирис. Подправката оказва помощ също така при болки в гърлото и облекчава признаците на настинка.

Дъвченето на единствено две пъпки карамфил дневно лекува болести на дихателните пътища. Подправката има антисептични свойства и бързо понижава отока и раздразнението в гърлото.

Тъй като е натурално болкоуспокояващо средство, карамфилът може да отстрани зъбобола. Ако оставите карамфила известно време върху болния зъб, болката последователно ще отшуми.

Карамфилът поддържа салдото на кръвната захар, придава на организма сила и го тонизира .

Дъвченето на карамфил отстранява гаденето. Преди пътешестване с рейс или автомобил се предлага да се подъвче карамфил.

Подправката предотвратява хранителни разстройства и отстранява проблеми със запека.

Редовното дъвчене на карамфил понижава желанието да се пуши, в случай че сте в развой да откажете цигарите.

Карамфилът  отстранява мощното главоболие. Освен това има успокояващо деяние и оказва помощ при справяне с проблеми от душевен темперамент като стрес и меланхолия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР