Карах служебната Нива по черния път в м. Малката река

...
Карах служебната Нива по черния път в м. Малката река
Коментари Харесай

Горският, открил малкия Мехмед, разказа интерсни подробности

 " Карах служебната Нива по черния път в м. Малката река и внезапно видях дете да лежи край пътя. Вече знаех, че е липсващ Мехмед и незабавно набих спирачки. Слязох и отидох до него. Гушнах го, смъкнах моята дреха и му я облякох. Обух му и моите чорапи, тъй като беше необут. " Това споделя горският жандарм Муртаза Клечов, който откри изчезналия Мехмед. Момченцето, на 2 година и 7 месеца изчезна от вкъщи си през вчерашния ден към 16 ч и бе намерено след близо 24-часово търсене.

Горският служащ имал в колата си пликче с бонбони и го дал на малчугана. " Не се изплаши, в противен случай - усмихна се. Казах му: " Айде да те фотографирам за мама " и той се зарадва, дори на едната фотография се изплези ", добавя Клечов, който от 32 година работи в системата на горите, а от 28 година е жандарм.

Познава региона доста добре и споделя, че от къщата на Мехмед в Якоруда, по планинска пътека, дистанцията до мястото, където е открит е към 2 км.

" Когато го гушнах, целият се разтреперих. Буквално се ошашавих, тъй като знаех, че е шанс да намеря детето. Аллах го е пазил ", добавя обезпокоен Клечов. Обадил се незабавно в полицията в Якоруда. Взел дребния в скута си и подкарал Нива-та към Бунцево. По пътя момченцето заспало. Когато дошъл на площада се било събрало цялото село. Предал Мехмед на служителите на реда, които го трансферирали в тяхната кола, написа " ".

" Имаше одрасквания по ръчичките, само че не беше нещо съществено. Допускам, че може и единствено да е стигнало до мястото, където го открих ", допуска горският жандарм. По черния път били открити следи от крачетата на момченцето в прахта.

Тепърва полицията ще обяснява дали детето единствено е избягало от вкъщи си или е отвлечено, както се съмняваха родителите му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР