Карабинерите от Тененца ди Фалкомата Маритима, в края на щателна

...
Карабинерите от Тененца ди Фалкомата Маритима, в края на щателна
Коментари Харесай

Хванаха трима български бездомници да обират и точат карти на пенсионери

Карабинерите от Тененца ди Фалкомата Маритима, в края на щателна проверяваща активност, са предали на съда в Анкона двe български гражданки, надлежно на към 42 и 43 години, както и техен съотечественик на 38 години, всички бездомни в Италия, за закононарушението утежняваща кражба и непозволено потребление на кредитни карти, като и двете закононарушения са осъществени във връзка едно с друго, оповестява Centro Pagina.

Двете дами, на сутринта на 19 декември 2023 година, в супермаркет в Анкона, са направили кражба на портфейл от локален възрастен мъж на към 79 години, който желал да пазари. Освен персонални движимости, портфейлът съдържа и личната му банкова карта и тази на брачната половинка му. След това българският жител, съизвършител на двете дами, се опитал да извърши транзакции в търговски обект във Фалконара Маритима, употребявайки една от двете карти. В разгара на всички тези незаконни действия карабинерите от Тененца, по време на работа за териториален надзор, са спрели колата, ръководена от мъжа и с двете дами вътре в индустриалната зона на Фалконара Маритима.

Лицето на към 43-годишната българска гражданка не е убягнало от зоркото око на карабинерите; същото е било забелязано и при други условия, когато са гледани изображенията от системата за видеонаблюдение, получени по време на престъпни събития. И на тримата е осъществен неотложен персонален обиск, като е открито, че имат огромно количество парични средства на обща стойност към четири хиляди евро, състоящи се от банкноти с разнообразни номинали, като всички те са били обект на престъпно изземване, като се има поради, че не са съумели да потвърдят произхода им. След това служителите на реда са стигнали до дома на обрания човек човек, придружили са го до банката и са му помогнали да събере всички данни от двете банкови карти, които в това време са били употребявани от нарушителите, с цел да създадат общо три тегления за сумата от 2880 евро. Тези пари, както беше упоменато, са били възобновени и по-късно върнати на имащите право на тях.

Горепосочената инспекция дава опция за привършване на спомагателни следствия по отношение на престъпни случаи на тежки обири и непозволено потребление на кредитни карти в ущърб на възрастни хора. Други три обири се случват в същия супермаркет във Фалконара Маритима от 31 юли 2023 година до 1 септември 2023 г.; за две от трите обири са осъществени и следващи непозволени тегления на банкомат на Италианската поща и кредитна институция за общо към 2300 евро. От прегледа на изображенията от системата за видеонаблюдение на супермаркета и банкоматите, карабинерите от Фалконара Маритима съумяха да разпознават същата българка на към 43 години, обект на инспекцията на 19 декември 2023 година

Жената се трансформирала в същински призрачен сън за възрастни хора, които пазарували в супермаркетите на Анкона и Фалконара Маритима. Същата жена, с метод на деяние, характерен за серийните джебчии, възползвайки се от крехкостта на възрастните хора, работи със съзнанието, че няма да бъде разкрита, като се има поради, че е бездомна в Италия.

На фотографията 79-годишният мъж и неговата 73-годишна брачна половинка получават от командира на карабинерите от Тененца ди Фалкомата Маритима парите в брой, произлизащи от неправилното потребление на техните карти за банкомат, което се е случило на 19 декември 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР