Капитанът Валери Домовчийски е Футболист на годината на Марица, а

...
Капитанът Валери Домовчийски е Футболист на годината на Марица, а
Коментари Харесай

Валери Домовчийски е футболист на годината на Марица

Капитанът Валери Домовчийски е " Футболист на годината " на " Марица ", а Георги Иванов бе определен за " Най-перспективен млад състезател до 21 години " в годишната анкета, която тази година се организира по нов правилник.
Прочетете още
В анкетата участваха всички от спортно-техническия щаб на представителния отбор, шефът на ДЮШ, треньорите на юношите старша и младша възраст, както и представител на пресслужбата на клуба. Всеки от тях уточни трима свои любимци, поставяйки ги на съответните позиции.

Почти единомислещо вотът бе извоюван от капитана на тима Валери Домовчийски, който и през тази година бе водач на отбора и бе в основата на съвсем всеки триумф. Веднага след него се подредиха бранителят Димитър Аврамов и халфът Станислав Маламов. 22-годишният Димитър Аврамов е измежду рекьордьорите по изиграни минути и през тази година, а с изявите си се трансформира във все по-важна фигура в състава.

Техничният Станислав Маламов не спираше да тормози противниковите бранители, бе основно настоящо лице при някои от най-красивите обстановки, означи и значими голове за " жълто-сините ". Сред отличените от експертите състезатели бяха още Илия Николов, Мартин Газиев, Симеон Вешев, Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Милен Танчев, Радослав Апостолов и Петър Атанасов.

Георги Иванов бе определен за " Най-перспективен млад състезател до 21 години ". Юношата на " Марица " заслужи титулярно място в защитата на своя отбор и сподели израстване, отговорност и себераздаване. 20-годишният бранител продължава възходящата си линия на развиване и сега е образец за останалите млади състезатели. Веднага след него в подреждането се подреди Христиан Димитров, който едвам навършил пълноправие сподели самочувствие и голямо предпочитание. Той постоянно се надиграваше с по-класни, потвърдили се футболисти в центъра на терена. Контузията в края на есента не му попречи да се върне на терена подготвен за още по-сериозни предизивикателства.

 17-годишният Сали Садъков също заслужи място на почетната стълбичка. Още в първите си мачове той впечатли със старанието си, с бързата си игра и умеенето да се настройва мигновенно към разнообразни обстановки. И тримата футболисти, както и останалите млади състезатели, имат безспорни футболни качества и умения, които сигурно ще продължат да развиват и усъвършенстват.

Налагането на млади фрагменти в професионалния футбол не е по никакъв начин лесна задача, само че благодарение на треньорския екип, с надграждането на самостоятелните качества на играчите и тяхното всекидневно себераздаване, това е изцяло допустимо.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР