Капитанът на Уотфорд Трой Дийни отново нападна Висшата лига за

...
Капитанът на Уотфорд Трой Дийни отново нападна Висшата лига за
Коментари Харесай

Трой Дийни: Ще ни обвинят, че получаваме специално отношение

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни още веднъж атакува Висшата лига за концепцията да възобнови шампионата преди да е обезпечена сигурността на играчите. Той показа, че доста от футболистите са обезпокоени от това какво ще се случи, когато стартират групови тренировки в Англия. Според него и тестването на играчите ще настрои обществото против тях, защото ще получат особено отношение по време на рецесия.

" Притеснението е във втора фаза (груповите тренировки) и трета фаза (мачовете). Там нещата не са изцяло изяснени. Има доста, бих ги определил като съществени въпроси, на които няма отговор. Когато хората не могат да отговорят на въпросите, започваш да се притесняваш и паникьосваш ", разяснява Дийни.

" You know: ‘these prima donna footballers that are getting all this preferential treatment while people are dying on the street’. "

Watford captain Troy Deeney fears Premier League players will face public backlash over mass testing https://t.co/gHPJEcPBb1
— standardsport (@standardsport) May 18, 2020
" Здравословната страна е нещо доста значимо за мен. Синът ми има проблеми с дишането и е мъчно. Съгласен съм, че се вършат задоволително проби и съм склонен, че първа фаза е безвредна, доколкото е допустимо. Първа фаза е самостоятелни тренировки с треньор. Това не е проблем.

Втора фаза ще бъде идната седмица - тренировки на групи сред трима и шестима с контакт. След това сме 11 против 11, а в този вид не може да се съблюдава обществена отдалеченост.

Отчаяно желая да играя футбол, това е работата ми, а тя е най-хубавата на света. Но би трябвало да има изясненост и ограничения за сигурност за всички, освен за мен. Не става дума единствено за играчите от дъното. Получавам известия от играчи, които са обезпокоени да приказват обществено ", съобщи нападателят.  Критикуват съперниците на рестарта в Англия: Обикновените хора са подготвени да ги сменят
" Има и по-голям честен въпрос. Виждаме доста медицински служащи и такива, които са на първа линия, които не се тестват, хора умират в домове за възрастни. Очакват се някъде към 3500 теста на месец за футболисти и хора от щабовете. Колко дълго ще отнеме, с цел да обвинят играчите? Вижте тези примадони футболистите, които получават особено отношение, до момента в който хора умират на улицата.

Не става дума единствено за футболистите, а за хората, които не одобряват обстановката задоволително съществено. Виждам миг, в който доста хора излизат на открито с мисленето " Мен няма да ме засегне ". Но в случай че те засегне, не може да очакваш благосклонности. Не може да се се обърнеш и да кажеш: " Не трябваше да върша това ", показа още Дийни.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР