Капитанът на ЦСКА Юрген Матей бе награден като най-добър футболист

...
Капитанът на ЦСКА Юрген Матей бе награден като най-добър футболист
Коментари Харесай

Юрген Матей е №1 за август

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей бе награден като най-хубав футболист в efbet Лига за месец август съгласно InStat Index. Централният бранител заслужи статуетката в обичайна ранглиста, която се провежда за пети следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

Матей натрупа InStat Index 277. Нидерландецът изпревари двама свои съотборници. Иван Турицов е втори с показател 275, а призовата тройка добавя Брадли де Нойер с 270.

За първи път от основаването на класацията първите трима футболисти са от един тим. Това е втора победа за Юрген Матей, който бе спечелил класацията и за месец ноември 2021 година.

Припомняме, че за победител се афишира футболистът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.
 Билетите за мача сред ЦСКА и Славия към този момент са в продажба
Билетите за мача сред ЦСКА и Славия към този момент са в продажба

Двубоят на стадион " Българска войска " е в неделя (11 септември) от 17:45 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР