Капитанът на ЦСКА Юрген Матай даде интервю пред bTV след ...

Капитанът на ЦСКА Юрген Матай даде интервю пред bTV след

Юрген Матай: Не правехме необходимото, когато топката беше при нас

Капитанът на ЦСКА Юрген Матай даде изявление пред bTV след загубата с 0:2 от " Бодьо Глимт " в Лигата на конференциите. Нидерландецът призна преимуществото на противника , характерно преди почивката, и съобщи , че той и съотборниците му са имали трудности с акомодацията към изкуствения терен, само че това не опрощение за представянето и крайния резултат.

" Настилката тук е доста различна от обикновената трева. Особено методът , по който отскача топката, по какъв начин се движи по терена, само че това не е опрощение за моментите, в които я губехме прекомерно просто . Беше мъчно , беше студено, само че и това не е опрощение . Не правехме нужното , когато топката беше при нас " , сподели Матай.

" През първото полувреме бяхме изцяло безпомощни. Те контролираха двубоя, затруднявахме се да ги пресираме. Преди почивката не играехме футбол. Второто полувреме беше по-добро за нас. Създадохме някои голови рискове . Ако имахме повече шанс , можехме да отбележим. Като цяло направихме обичайно второ полувреме. " , разяснява централният бранител .

Поражението в Бодьо остави ЦСКА на последното място в група 3 с авоар от 1 точка. Лидер е норвежкият отбор с 11, пред " Рома " с 10 и " Зоря " с 6. Евроучастието на " армейците " за сезона завършва на 9 декември, когато в София идва " Рома " на Жозе Моуриньо.

Източник: btvnovinite.bg