Капитанът на ЦСКА Ивайло Стефанов бе много критичен след края

...
Капитанът на ЦСКА Ивайло Стефанов бе много критичен след края
Коментари Харесай

Ивайло Стефанов: Това беше нарочно решение от съдийската маса

Капитанът на ЦСКА Ивайло Стефанов бе доста сериозен след края на мача с Монтана, изгубен от " алените " с 2:3 гейма. Той разяснява за BGvolleyball.com противоречивата обстановка в края на тайбрека. Опитният състезател направи още едно доста забавно изрича по отношение на двамата руснаци в отбора на Монтана Кирил Клец и Константин Абаев.

- Ивайло, какво се случи в последния пети гейм?
- Такива неща не би трябвало да се случват. Хората, които са в залата и оказват помощ на спорта, би трябвало да са готови. Никога не съм осъждал съдиите. Карам се с тях, тъй като съм капитан и имам право да забавя играта. Нищо персонално. То се вижда.

- Как видя обстановката?
- Ситуацията е следната. Бием сервис. По време на разиграването секретарката натиска сигнала и споделя неверно разпореждане. А разиграването е в наша изгода. Това е във щета на волейбола. Не знам какво да изяснявам. Защото това е краят на шампионата. Мачът е доста значим и за двата тима. Тези млади момчета би трябвало да израстват не по този метод, някой да ги подпре, тъй като това си беше преднамерено решение на секретарката. Още в предния гейм тя ми прави забележка аз какво споделям. Аз играя 30 години волейбол и не ми наподобява вярно някой непряк, който несъмнено от 10 години се занимава с нещо, да взима отношение по отношение на играта.

- Как ще се отрази този скандал върху серията?
- Това е огромна серия, която не би трябвало да завършва по този метод. Ако ни победят или ние победим, да е с волейбол, да е с игра. Няма нищо трагично. Продължаваме. Играем си.

- Извън обстановката в петия гейм, какви са усещанията ти от първата среща с Монтана?
- На приливи и отливи беше мачът. Единственото, което на мен ми е болно от началото на годината, го споделям в края. Дано не стане по този начин след 2-3 години тия момчета, които готвим тук, да ни пребиват в националния тим. Вместо да си развиваме нашите фрагменти, взимаме отнякъде. Готини са, обаче са млади състезатели и ние ги развиваме за сметка на нашите.

- Визираш руснаците в Монтана?
- А кой различен да имам предвид? Аз се върнах преди 10 години във волейбола. Сега съм на 44. Аз по всевъзможен метод виждам да съм конкуренция на младите, да им демонстрирам, да им оказвам помощ с опит, с всичко. А тези младежи се развиват тук. Има доста огромна разлика. Това за мен не е хубаво за българския волейбол. Момчетата са доста готини, и разпределителят, и диагоналът. Играчи са. Супер са, само че за българския волейбол би трябвало да се търсят разновидности.

- Какво ще подобрявате за идващите мачове?
- Много неща би трябвало да се усъвършенстват, ние не можем да изиграем един прекрасен мач цяла година. Нека да се възстановим. Ще си създадем анализа, ще забележим грешките, които сме позволили и ще ги преодоляваме.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР