Капитанът на Реал Мадрид Марсело днес се сбогува с дългогодишния

...
Капитанът на Реал Мадрид Марсело днес се сбогува с дългогодишния
Коментари Харесай

Марсело през сълзи: Децата ми видяха, че мога да играя за най-великия клуб!

Капитанът на Реал Мадрид Марсело през днешния ден се сбогува с дългогодишния си клуб на специфична гала, която се организира на подготвителната база “Валдебебас”.

Всичко стартира с прожектирането на видео на най-хубавите отигравания на бразилеца. След неговия край клубният президент Флорентино Перес първи взе думата.

“Скъпи другари, през днешния ден ще бъде ден, изпълнен с страсти. Днес, на тази територия на Реал Мадрид, желаеме да отдадем респект на нашия капитан, който стана мъж в този клуб и е една от нашите огромни митове. Той е играчът с най-вече титли в Мадрид.

Скъпи Марсело, ти сбъдна всичките си детски фантазии. Ти си чужденецът с най-вече мачове за клуба и си спечелил всичко. Освен с цялата ти статистика, мадридистите сме горди и с метода, по който защитаваше емблемата. Ти си несравним.

Твоите фнтазия и благополучие бяха основни за всички триумфи на тима. По време на празненствата за 14-ата ти сподели, че това е миг, в който би трябвало да сме щастливи. Ти би трябвало да се чувстваш горделив с тази толкоз брилянтна кариера.

Ти демонстрираш полезностите на Реал Мадрид и ще продължиш да го правиш. Да бъдеш футболистът с най-вече титли в историята на Мадрид е единствено за определените.

Ще бъдеш вечно огромен образец за всички, които обичат този спорт, и за децата, които те обожават и те възприемат за огромен пример. Имах шанса да споделя с теб доста моменти и съм уверен, че ще бъдеш един от най-големите представители на Реал Мадрид.

Тук постоянно ще бъде твоят дом. Мадрид е мястото, където осъществя твоите фантазии. Големи благодарности за всичко, което си ни дал, и за цялата приятност, която си ни доставил с топката. Ще останеш в сърцата на нашите почитатели и си горделивост за тях”, беше трогателната тирада на Перес по адрес на бранителя.

Така пристигна ред на самия Марсело да приказва. Още преди да стартира своята тирада, той се разплака, при което беше обнадежден с бурни овации от присъстващите в залата. Все отново играчът събра сили, с цел да изрази своите усеща и с думи, като от самото начало не успяваше да сдържи сълзите си.

“Искам да благодаря на клуба, на съотборниците ми, с които имах шанса да играя през всички тези години, на треньорите, на отговорниците за екипите, които са като семейство, на хората, които рабтят въз основата, на защитата, на тези, които работят зад кулисите… Ние само се посвещаваме на това да играем футбол, само че бих желал да подчертая, че, с цел да можем да играем, има хора зад нас и това го научих в Реал Мадрид.

Искам да благодаря на Мадрид за всичко това. Всяка заран се събуждам с щастието, че съм в най-хубавия клуб в света. Моите синове видяха, че съм кадърен да играя в най-хубавия клуб в света.

Искам да благодаря на жена ми, която ме подари с прелестните ми деца. Заедно създадохме семейство. Аз съм този, който съм, с помощта на теб. Благодарен съм на всички, които са част от това.



Когато си потеглих от Бразилия, имах за цел за играя в огромен тим и да вземам участие в Шампионската лига. Когато подписах с Реал Мадрид, представях си, че мога да стигна до най-високия връх. Ето, че напущам като като най-титулувания състезател в клубната история. Искам особено да загатна Раул, който е тук.

Когато се роди първият ми наследник, ти като капитан ме научи на доста. Подари ни кошница, цялостна с доста неща, и не съм не запомнил за това. Оттам нататък те възприемах за модел за образец, който желаех да последвам. Днес си потеглям отсам и мога да кажа, че ти беше моят образец.

Тръгвам си отсам с високо вдигната глава. Семейството ми е доста гордо с мен. Аз съм късметлия. Всичко, което имам, е реализирано с труд, само че също по този начин имах шанс с хората, които са до мен. Много благодаря на всички тях.

Това не е прощаване, не усещам, че си потеглям от Мадрид. Ако не ми дадете билет, ще си имате проблем. Когато споделих, че бъдещето на Мадрид е доста несъмнено, имам поради, че Мадрид е доста обещаващ, какъвто постоянно е бил.

Включително и сина ми, който е в школата. Пристигнах като дете и си потеглям като мъж”, беше прочувствената тирада на Марсело, която разчувства най-много Раул Гонсалес, Карло Анчелоти, Даниел Карвахал и Марко Асенсио.

В края на церемонията Флорентино Перес връчи на бразилеца почетен знак, след което последваха фотоси с неговото семейство, президента и всичките 25 завоювани трофея с екипа на отбора. Щом завърши и това, Марсело се запъти към залата за конференции, с цел да отговори на журналистически въпроси.

Марсело дойде в Реал Мадрид през януари 2007 година и си потегля като играчът с най-вече титли в клубната история - цели 25. Левият бек изигра 545 мача с 38 гола и 103 асистенции за отбора. Той завоюва Шампионската лига 5 пъти, Ла Лига 6 пъти, Световното клубно състезание 4 пъти, Купата на краля 2 пъти, Суперкупата на Европа 3 пъти и Суперкупата на Испания 5 пъти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР