Капитанът на норвежкия отбор SKADE Теодор SPELLAN Николов е поредният

...
Капитанът на норвежкия отбор SKADE Теодор SPELLAN Николов е поредният
Коментари Харесай

Капитанът на властелина на Норвегия в Counter-Strike разказва за най-хубавите си моменти и кого смята за извънземен

Капитанът на норвежкия тим SKADE Теодор " SPELLAN " Николов е следващият огромен Counter-Strike състезател, който приказва пред Sportal.bg . Лидерът на отбора описа извънредно забавни неща за престоя му в Windigo, както и за протичащото се в новия му клуб. Той обърна и особено внимание на Цветелин " CeRq " Димитров, който е най-хубавият български състезател към този миг.

- Здравей, ти си капитан на SKАDE. Отборът е формиран единствено от българи, само че организацията е норвежка. Разкажи ни нещо за организацията?
- Здравейте! Сега играем за норвежката организация SKADE, за която мога да кажа единствено положителни неща. Всички хора там ни поддържат и в положителни, и в неприятни моменти. Те са експерти и се грижат за нас. Фокусирани сме единствено в играта и напредъка ни.

- Бил си в много отбори, това ли е най-хубавия тим, с който си работил?
- Към този миг това не е най-хубавият, в който съм играл. Имали сме много огромни триумфи с някогашните ми отбори - Windigo и Epsilon, само че би трябвало да признаем, че тимът ни в този момент е доста млад и има голям капацитет, което ми дава доста религия, че ще се развием на доста високо равнище. Надявам се скоро това да е най-хубавият тим, в който съм играл. Всичките ми съотборници са млади и надарени, както и жадни за победа. Не се колебая в триумфа. Трябва да кажа, че организацията обаче е най-професионалната и правилна, за която съм играл.

- Заговорихме се за някогашните ти тимове, разкажи ми повече за това време. Кой е най-хубавият ти миг в кариерата?
- Хубавите моменти са пъклен доста и съм признателен. Най-щастлив бях, когато с Windigo успяхме да се класираме за ESL Pro League. Тогава обаче съотборниците ми забиха нож в гърба и по този начин не участвах в тази лига, само че съм го не запомнил този миг. С Espilon също имахме мощни епизоди. Победата над легендите от G2 и по-късно над GamerLegion. Имахме мощни моменти, само че FaZe взе broky, а BIG подписа с k1to и без тях нещата не се получиха.

- Нека се върнем към SKADE! Какви са задачите пред теб и тима за 2020 година?
- Ние сме нов и не толкоз умел тим. Целта е да участваме във всяка подготовка за огромни шампионати по целия свят. Класирахме се за един огромен, само че не ни дадоха визи за Съединени американски щати и не пътувахме. Ако създадем положително показване на сериозен LAN шампионат, ще се издигнем в ранглистата, задачата ни е топ 20, с цел да получаваме директни предложения.

- Връщам те към българската сцена. Кой е най-хубавият ни състезател?
- В България има доста надарени и положителни играчи, само че за мен няма различен отговор с изключение на моя другар - Цветелин " CeRq " Димитров.
 Българската емблема в гейминга извънредно пред Sportal.bg: Виждам се в Топ 5 в света! - Какво го отличава от останалите геймъри?
- Познавам го от първия му тим, в който бяхме дружно и още тогава се видя, че има извънреден гений. Още тогава му споделях, че ще е измежду най-хубавите снайперисти в света, само че той не вярваше. Истината е, че той се труди доста и е мъдро момче. Това, което му оказа помощ, бе фактът, че го викнаха в тим, с който още първоначално започнаха да вземат участие на огромни шампионати с доста опитни играчи. CeRq има извънземни реакции! Само той и легендата s1mple имат такава скорост. Той към този момент натрупа доста опит и самочувствие. Виждате, че poizon също е тръгнал по неговите стъпки, уповавам се и той да успее.

- Как виждаш българската гейминг сцена, какво би трябвало да се промени, с цел да стартираме да настигаме най-големите?
- В България не се опитваме да развиваме гейминга. Нито имаме организации, които да спонсорират, нито имаме съответни и постоянни шампионати, както в множеството страни. Наскоро от ESL оповестиха, че всеки победител от районните шампионати се класира автоматизирано за огромен шампионат, а какво стана с нашето районно състезание? Закриха го! Докато не се намерят спонсори и не се започват съществени шампионати, които да развиват гейминга у нас, няма по какъв начин да стане. Жалко е, тъй като имаме прекомерно доста класни състезатели, а това е значително бъдещето.

Снимки: hltv.org
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР