Капитанът на националния отбор на Танзания Мбвана Самата сам е

...
Капитанът на националния отбор на Танзания Мбвана Самата сам е
Коментари Харесай

Най-добрият за Танзания и съотборник на Десподов пропуска мача с България

Капитанът на националния тим на Танзания Мбвана Самата самичък е изискал да пропусне приятелския шампионат FIFA Series 2024. По тази причина посоченият за най-хубав футболист на отбора няма да се изправи по-късно през днешния ден против България. Двубоят от е 15:00 часа в Баку, Азербайджан, и ще можете да го наблюдавате в развиване в Gong.bg.

Според локалните медии има смесени усеща в тима на Танзания поради решението на Мбвана Самата да изиска отмора. Временният старши треньор Таифа Старс е приел молбата на играча.

Любопитното е, че той е съотборник на Кирил Десподов в ПАОК.

Мбвана Самата e на 33 години и играе като нападател.

В клубния футбол е защитавал цветовете на Йънг Африканс и Симба, двата най-големи клуба в страната. Освен това преди да заиграе в ПАОК е бил чартърен Антверпен и Генк. Но по-интересната част от биографията му е от интервала 2020 – 2023, когато се е състезавал за Астън Вила и Фенербахче.

На 20 януари 2020 година Мбвана Самата подписва контракт за четири години и половина с клуба от Висшата лига. По този метод той става първият танзаниец, подписал за клуб от елита на Англия. Трансферната такса, платена на Генк, е 8,5 милиона паунда.

Самата дебютира за клуба 8 дни по-късно при победата на Вила с 2:1 във втория мач от полуфиналите за Купата на лигата над Лестър Сити, резултат, който подпечата мястото на клуба във финала на шампионата.

На 1 февруари 2020 година Мбвана Самата вкара при дебюта си в лигата за Астън Вила при загубата с 1:2 от Борнемут.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР