Капитанът на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк призна,

...
Капитанът на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк призна,
Коментари Харесай

Ван Дайк отвърна на критиките на легенди на Нидерландия

Капитанът на националния тим на Нидерландия Върджил ван Дайк призна, че сега не се показва на най-високо равнище, само че добави, че футболистите не са роботи, откакто получи солидна доза рецензии от легендите на " лалетата " Марко ван Бастен и Рууд Гулит.

Централният бранител на Ливърпул бе посочен от Ван Бастен за главен провинен за провалянето с 0:4 от Франция предходната седмица в първия мач от квалификациите за Евро 2024, а някогашният голмайстор даже се усъмни в избора му за капитан.
 Куман желае повече от Нидерландия
Куман желае повече от Нидерландия

Селекционерът не е впечатлен от равнището на " лалетата "

" Ван Дайк основава звук, само че не споделя нищо. Неговото държание основава безпорядък, който води до неразбирателствата в защита ", съобщи Ван Бастен.

Подобно мнение изрече и някогашният му съотборник в националния отбор Гулит, съгласно който най-големият проблем на Ван Дайк е, че " мисли, че е по-добър от останалите ".
 Нидерландия победи Гибралтар с 3:0 в мач от група
Нидерландия с елементарен триумф против Гибралтар

Селекцията на Роналд Куман заема третото място в групата с три точки

Според самия Ван Дайк обаче тези рецензии са незаслужени.

" Ясно е, че против Франция не играхме добре. Аз съм един от опитните играчи в тима, тъй че е ясно, че ще бъда на мушка. Всеки има право на лично мнение в наши дни. Дали съм сложил летвата прекомерно високо? Никога не съм бил съвършен ", съобщи бранителят на Ливърпул след успеха на Нидерландия с 3:0 над Гибралтар в понеделник.

" Нормално е да не можеш да играеш на едно и също равнище във всеки един мач. Хората не би трябвало да не помнят това, тъй като е човешко да се позволяват неточности. Случва се във футбола, случва се и в живота. Човек знае по-добре от всеки различен по кое време прави нещо вярно и по кое време не. В момента имам компликации в клубния ми тим, тъй като ни липсва неизменност. Но оставам оптимист за бъдещето и се пробвам да играя по най-хубавия метод във всеки мач. Ние не сме роботи. Нека не се не помни това ", приключи Ван Дайк.
 Изненада! Ван Дайк бил на крачка от трансфер в Манчестър Юнайтед
Изненада! Ван Дайк бил на крачка от трансфер в Манчестър Юнайтед

Ван Дайк е в Ливърпул от януари 2018 година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР