Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе е разочарован,

...
Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе е разочарован,
Коментари Харесай

Мбапе: Ужасно е да се играе с маска, постоянно я сменям

Капитанът на националния тим на Франция Килиан Мбапе е отчаян, че би трябвало да употребява маска за лице на Евро 2024, откакто счупи носа си в първия мач против Австрия, и добави, че към момента няма такава с идеална форма.

В навечерието на конфликта с Белгия в Дюселдорф от осминафиналите в понеделник нападателят съобщи, че би предпочел въобще да не носи маска, което обаче не е допустимо.
 Амаду Онана провокира скандал сред Белгия и Мбапе
Амаду Онана провокира скандал сред Белгия и Мбапе

Ето детайлности

" Ужасно е да се играе с маска. Постоянно я променям, тъй като нещо ми пречи и не е добре ", сподели Мбапе на конференция.

" Трудно е с маска. Не виждаш добре, изпотяваш се под нея. В първия ден се почувствах все едно нося чифт 3D очила и че не аз играя там. Мразя я, в действителност е досадно нещо. Пет пъти я променям. Но не се извинявам, тъй като това е единственият метод, по който мога да играя ", добави той.

Нападателят призна, че е бил малко по-предпазлив, когато удря топката с глава, само че сподели, че " ще я ударя с глава, когато би трябвало, тъй като носът ми към този момент е строшен ".

" Мисля, че в случай че играеш със строшен нос и към момента не си се оперирал, си цел на противника. Знаех както върша, когато взех решение, че няма да се прибирам и няма да се подлагам на интервенция. Знаех, че ще играя и може да ме боли, само че съм подготвен да дам всичко, което мога за тази фланелка и да оказа помощ на Франция да стигне колкото е допустимо по-далеч. Ако това значи, че някой ще ме удари по носа, по този начин да е ", сподели още националът.

Мбапе, говорейки пред медиите за първи път след травмата, сподели, че в началото се е страхувал, че може да пропусне остатъка от шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР