Капитанът на националния отбор на България за Фед къп Дора

...
Капитанът на националния отбор на България за Фед къп Дора
Коментари Харесай

Дора Рангелова: Имаме шансове за първо място в групата

Капитанът на националния тим на България за " Фед къп " Дора Рангелова има вяра, че българките имат действителни шансове за първо място в предварителната група УАФ от група I на зона Европа/Африка на шампионата. Момичетата на Рангелова ще се съперничат със Сърбия и Грузия от 7 до 10 февруари в естонската столица Талин. Само първият в групата ще продължи към полуфиналната фаза в надпреварата. Там спечелилият от група " А " ще срещне спечелилия от група " D ", в която попаднаха Полша, Турция, Австрия и Латвия. Победителите от полуфиналите ще играят в прейофите за класиране в по-горната Световна група II на " Фед къп ", а последните два тима изпадат от група I на зона Европа/Африка. България ще бъде показана от Виктория Томова, Изабелла Шиникова и дебютантките Джулия Терзийска и Гергана Топалова

" Мисля, че имаме напълно действителни шансове да станем първи в групата. Оценявам възможностите ни като доста съществени, макар че не играем с най-хубавите си ракети, а с две девойки, които са от най-младите. От друга страна се паднахме в група с три тима, а не с четири, което е малко по-трудно, тъй като въртележката може да стане сериозна. Ако играеш в група с четири отбора, имаш малко повече шансове ", разяснява Рангелова за формалния уебсайт на БФТ. Тя изясни, че задачата пред нея е подмладяване на тима.

" Основната причина е, че аз като капитан и БФТенис сме си сложили за цел да подмладим тима. Мисля, че с представянето си през предходната година Гергана Топалова заслужи мястото си и в този момент е моментът да й дадем късмет вземе присъединяване в толкоз съществено съревнование. Целта за подмладяване на отбора е да може да се даде късмет и на младите тенисистки. Да могат да се включат в подобен формат и да придобият нужния опит. Съжалявам доста за Сесил, че не съумя да се включи, тъй като има много сериозна контузия. Отборът е окомплектуван добре и се надяваме на положителни резултати ", сподели Рангелова.

" На дебютантките няма да им елементарно, тъй като не всеки може да играе за националния тим на България заради обстоятелството, че тенисът е самостоятелен спорт и малко мъчно състезателките се приспособяват да играят за тим. От друга страна имат шанса да покажат това, което могат. Дай Боже, това да е плюс за нашия тим. Когато се стартира с един по-млад тим, не може да търсим резултати незабавно, въпреки че българинът желае всичко да се случва незабавно. В околните четири години желаеме да наложим по-млади тенисистки, с цел да може да придобият нужния опит и нека след две-три години към този момент да имаме един сериозен състав ", добави тя.

Националките ще създадат 3-дневен лагер при започване на февруари, като в тренировките ще се включи и някогашната звезда на българския тенис Магдалена Малеева.

" Планирали сме да създадем един тридневен лагер тъкмо преди заминаването, тъй като множеството състезателки преди този момент са на шампионати. В момента, в който приключат присъединяване си, ще се съберем в София, с цел да можем да се забележим и потренираме дружно. Имам уверението от Магдалена Малеева, че ще се включи в лагера с концепцията да помогне на по-младите. Да им даде препоръки на база огромния опит, който има. Имаме потребност по-опитните, по-добрите някогашни играчи да оказват помощ на по-младите и да им дадат повече убеденост ", изясни Рангелова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР