Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов отбеляза своя

...
Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов отбеляза своя
Коментари Харесай

Попето наказа Динамо и залепи Ростов до Зенит

Капитанът на националния тим на България Ивелин Попов означи своя първи гол за сезона в Премиер лига. Попето, който изигра цялостни 90 минути и получи жълт картон за отбора си Ростов, беше в главната на триумфа с 3:0 над Динамо (Москва) от 11-ия кръг на шампионата. 31-годишният беше прецизен със мощен шут в 25-ата минута, отбелязвайки красиво попадение. Столичанинът засече хубаво центриране отляво и не остави шансове на вратаря Игор Лешчук.

Второто попадение за " жълтите " пък вкара голмайстора на отбора Елдор Шомуродов, който пое топката с глава и от дребен ъгъл се разписа за девети път през сезона от 11 срещи.
Третият гол на " Ростов Арена " падна в 83-ата минута след удар с глава на Бактийор Зайнутдинов, който влезе няколко секунди по-рано и означи дебютното си попадение за клуба.

Преди това в 66-ата минута Заурбек Плиев от Динамо беше изпъден, а Попов можеше да се разпише за повторно, само че нямаше шанс, защото стражът на гостите мазета топката в краката му. Родният футболист за следващ път беше част от халфовата линия на Ростов, като игра най-вече отдясно на полузащитата в схемата 4-3-3, само че след почивката постоянно действаше отляво и в центъра.

Попов, който стартира седмицата без гол през сезона, означи две попадения. Първо се разписа за Купата на Русия в 1/16-финала против Мордавия (Саранск)

, а по-късно се отпуши и в първеството против Динамо. Интересното е, че точно московският Динамо направи всичко допустимо, с цел да притегли Ивелин Попов през зимата, когато се раздели със Спартак (Москва). Попадението е второ за трикратния притежател на премията " Футболист на годината " в България с екипа на Ростов за състезание. Предното му попадение донесе триумфа на Ростов над първенеца Зенит (1:0) в края на предишния сезон.

Седмият триумф за играчите на Ростов, изкачиха тича на върха в класирането с шампионата Зенит, като и двата отбора имат по 23 точки, само че играчите от Санкт Петербург по-късно имат посещение на Локомотив (Москва).

След срещата треньорът на Ростов Валерий Карпин показа на публиката новото попълнение Павел Мамаев, който ще играе с №10 в тима на Попов. Бившият национал на Русия напусна Краснодар и подписа с " жълтите ".

Динамо (Москва) пък продължи отрицателната си серия през този сезон. Това бе пета загуба за столичани и четвърти следващ мач без триумф за Жоазиньо и компания. Именно бразилецът пък пропусна най-чистото състояние за гостите. Премиер Лига 11 кръг, събота 28 септември  ФК Ростов 3:0краен резулат  Динамо Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР