Капитанът на националния отбор на България – Кирил Десподов, говори

...
Капитанът на националния отбор на България – Кирил Десподов, говори
Коментари Харесай

Капитанът: Не играем лошо, но няма резултати, само победи ще върнат позитивите

Капитанът на националния тим на България – Кирил Десподов, приказва на формалната конференция преди европейската подготовка с Литва за UEFA EURO 2024.

„ Пожелавам триумф на младежите в мача против Германия. По принцип не би трябвало да ни затормозяват упованията. Всички чакат да спечелим утрешния мач. Повечето хора желаят да спечелим с лекост тази среща. Няма лесни мачове, това е действителността. Литва там не успяхме да ги победим, направихме всичко допустимо. Надявам се на следващия ден да ни влязат ситуациите, защото съм сигурен, че ще имаме и да се поздрави с триумф. Не мисля, че тимът играе неприятно, в противен случай – играем атакуващ футбол, без боязън, пресираме високо. Преди това не го правихме постоянно, а в този момент се изисква от нас. Треньорите желаят младите играчи да играят хубав футбол, който държим топката. Няма резултати, само че в последните мачове имаше малшанс против Сърбия и Черна гора, откакто допуснахме голове в последните минути. Ако не беше по този начин, несъмнено щеше да има повече въодушевление при нас и да сме по-позитивни. Сега всичко е отрицателно към нас, това не би трябвало да ни смъква душевен. По-опитните в тима приказваме с по-младите и обясняваме, че единствено с победи може да се върне позитивното мислене в хората и в публицистите. Вие сте хората, които ни гледате под лупа и пишете “, започва футболистът на ПАОК Солун.

„ От две години не сме играли на „ Васил Левски “. Хубаво е да се върнем, само че аз мисля, че и на другите игрища не беше неприятно. Тревната настилка беше хубава и атмосферата беше хубава. Надявам се и на следващия ден да дойдат хора. Играли сме много мачове тук и се надявам на следващия ден да се върнем с победа, ще е добре за всички “, сподели Десподов.

„ Ние сме вкарвали преди тук, само че е значимо да вкараме и на следващия ден. Няма значение дали е Литва или някой различен състав. Трябва да имаме вяра в себе си и да имаме вяра, че ще успеем да отбележим повече голове от Литва. Важно е на следващия ден какво ще се случи, гледаме отсега нататък “, разяснява още капитанът на „ лъвовете “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР