Капитанът на националния ни отбор по тенис Валентин Димов обяви

...
Капитанът на националния ни отбор по тенис Валентин Димов обяви
Коментари Харесай

Отборът ни за Купа Дейвис: Без промяна от 2022-ра, Димитров и Андреев отново пропускат

Капитанът на националния ни тим по тенис Валентин Димов разгласи състава за гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ". Мачовете ще се играят на корав корт на 4 и 5 февруари. При триумф България ще реализира историческо класиране за Световна група I за Купа " Дейвис ".

В отбора са включени Димитър Кузманов (№182 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№304), Александър Донски (№607) и Пьотр Нестеров (№773). Именно четиримата класираха тима ни за този мач. През предходната година България реализира победи над Парагвай и Южна Африка в София.

Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.

В момента Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров упражняват в България, а Димитър Кузманов ще се причисли към тима в Нова Зеландия.

Националите ще проведат лагер в Крайстчърч (Нова Зеландия), където ще се организира и срещата за Купа " Дейвис ".

" Настроението е положително. Момчетата изиграха мачове от началото на годината. Алекс Лазаров беше на United Сup, а съумя да играе и на шампионат в Нова Зеландия. Така той е осведомен с атмосферните условия и часовата разлика. Димитър Кузманов е също в този регион, а това е още един плюс. Надявам се всички да сме живи и здрави и да покажем добър тенис в мачовете ", разяснява Валентин Димов пред уеб страницата на БФТ.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР