Капитанът на мъжкия национален отбор по баскетбол Чавдар Костов разкри

...
Капитанът на мъжкия национален отбор по баскетбол Чавдар Костов разкри
Коментари Харесай

Чавдар Костов: Нямаше как да директно да премина от Левски в ЦСКА

Капитанът на мъжкия народен тим по баскетбол Чавдар Костов разкри каква е атмосферата в отбора преди идното Европейско състезание в Грузия (1-18 септември) и показа аргументите за отхвърли да облече екипа на ЦСКА в НБЛ през идващия сезон.

„ Със сигурност не би трябвало да има напрежение в момчетата. Трябва да има предпочитание за игра, предпочитание да покажат най-хубавото от себе си и се надявам да го покажем. Просто би трябвало да се забавляваме. Все отново не играем всяка година на Европейско състезание. Трябва да отидем много спокойни и съсредоточени “, счита Костов.

Той разяснява и неналичието на звездата на отбора Александър Везенков и какви са новините към контузения Йордан Минчев.

„ Лично на мен не ми се отразява. Както сподели и треньорът – тук сме се събрали, с цел да свършим някаква работа. Ние не гледаме кой липсва, кой ще пристигна, дали няма да пристигна някой. Тези момчета, които са тук са на 100% отдадени в тренировките и се надявам да си свършим работата, за която сме пристигнали да вършим тук.

Говорих с Данчо, към този момент възобновяване върви добре. Личното негово мнение е, че най-вероятно няма да успее да се включи към тима. Надявам се да се възвърне изцяло и да е подготвен за идващия сезон. Това по какъв начин ще компенсираме неговата липса зависи от момчетата, които са на неговата позиция “, разкри опитният баскетболист.

Капитанът на „ лъвовете “ не съумя да отличи единствено един тим като „ най-неприятен “ противник на ЕвроБаскет 2022.

„ Всички тимове са много положителни. Ще играят всички звезди, съвсем всички тимове имат натурализирани американци. Отборите са на доста високо равнище, веселя се, че и ние сме там и се надявам да покажем една добра игра.

По-младите се вълнуват. Като цяло един подобен конгрес за тях е неспокойствие сигурно тъй като към този момент го смениха на четири години и не се знае по кое време ще ни бъде идващото Европейско. Надявам се да покажат най-хубавото от себе си “, съобщи пред Спортал баскетболистът.

Не пропуснахме и тематиката за ЦСКА, от където 34-годишният баскетболист имаше оферта, само че отхвърли.

„ Имах диалог с господин Барчовски на тази тематика. Той сигурно ме искаше в тима, само че както му споделих и на него просто вътрешно няма по какъв начин да направя този трансфер от Левски в ЦСКА. Все отново аз съм почнал от Левски, младеж съм на Левски, играл съм и в мъжкия тим към този момент 4-5 години и по някакъв метод съм привързан с този клуб. Тези две имена просто се „ бият “. Няма по какъв начин от единия в другия тим. Аз персонално не мога да го направя. Други играчи са го правили, само че аз персонално не мога “, безапелационен е той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР