Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде специално интервю за Спортно

...
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде специално интервю за Спортно
Коментари Харесай

Дяков: Ще дойде мигът, когато ще ни изместят, но съм сигурен, че няма да е сега

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде особено изявление за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, където съобщи, че е наясно, че в един миг „ орлите “ ще бъдат преборени за шампионската купа, само че изрази увереността си, че това няма да се случи този сезон.

Полузащитникът приказва преди семейството на ЦСКА от 28-ия плейпфен кръг на Първа лига. Срещата сред първия и втория в таблицата е на 6 април от 17.00 часа. Ще може да я следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORY, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„ Очакванията ми са да излезем и да покажем нашите същински благоприятни условия и да се поздравим с успеха. Знаем, че няма да е лек мач, тимът на ЦСКА-София е доста добър тим, с доста положителни футболисти, играят добър футбол, само че, само че нашата единствена цел е да спечелим и да увеличим задатъка пред тях “

„ Не е съдбоносен този мач за купата. Дори някой от двата тима да завоюва на следващия ден и по-късно направи два мача направи неточности. всичко се обръща. Това е един мач, който е значим, само че никога не е съдбоносен за купата. Много ми се желае на Разпети петък да се получи празник за хората и да победи футболът. Напрежението и всички съпътстващи неща този мач, би трябвало да останат встрани. Нека по-добрият на терена да победи “

„ Може би това, че сме много години първенци нервира някои хора. Опитвам се да ги схвана, само че съгласно мен някои хора прекаляват с изявленията си и минават положителния звук. ФВсе къс футболът е игра за хората, би трябвало да има почитание и това кой е по-добър да се види на терена. Трябва да опитаме да забраим тези престрелки и в действителност би трябвало да има джентълменско отношение.

„ Напрежение постоянно има, изключително при тим като нашия, който гони шампионски трофеи, който гони високи цели. Когато имаш сложени цели е обикновено, само че ние сме привикнали да играем на високи обороти и напрегнат. Така че нас не ни интересува против кого играем, излизаме и се опитваме да победим “.

„ Доста от сезоните рано триумфирахме. Последните мачове бяха без напрежение. По-сладко е в случай че успееш в подобен претрупан сезон. Радващо е че конкуренцията се увеличи. Има тим, които подвигнаха равнището си. Това за мене радващо, защото лятото много тимове ще показват България и се надявам мощно доста от тях да играят в груповата фаза на евротурнирите “.

Запитан за това, кои са мощните страни на ЦСКА, Дяков сподели: „ Не желая да разясня противника. Имам почитание към ЦСКА-София. Имат за мен доста положителни футболисти, доста положителни български футболисти. Голям почитател съм на българските им футболисти, в случай че би трябвало да съм почтен. Доста от тях са от моя край, тъй че няма по какъв начин да не са ми и другари. Но това ще ги забравим по време на мача. Не желая обаче да разясня техния отбор, единственото, което виждам е нас и по какъв начин ние да играем “.

Върнат на предходните срещи сред двата отбора през сезона, Дяков изясни: „ Беше време да загубим. За купата не искам да разясня, там имаше много кавги, напрежението бе огромно и може би някои не устояха. Наши неточности костваха загубата в шампионата. Във футбола го има. Важно е по какъв начин реагираш след загуби. Това го могат огромните тимове и те за това са огромни, да се изправят в сложен миг. Когато побеждаваш и всичко ти е без спънки е елементарно “.

„ Може да са малко загубите, само че ги е имало. Но добре реагира тима. След като сме токова години първенци значи имаме нрав. Колкото и положителни футболисти да имаш е мъчно да поддържаш положително равнище и постоянно да си на върха “.

„ Не, няма боязън в мен дали ще сме първенец. Който е по-добър той ще е. На мен ми е ясно, че Луодгорец надали 50 години ще е първенец. Ще пристигна мигът, когато някой ще ни измести. Но аз съм сигурен и имам вяра, че няма да е тази година “.

„ Мачовете с по-слабите тимове вземат решение купата. Но в този момент в този плейоф няма слаби, може би като се изключи Верея. Останалите – всеки може да победи всеки. Ще има забавни мачове. Не считам, че дербитата ще са решаващи, значимо е кой ще покаже по-здрави нерви и успее да устои на напрежението, което несъмнено ще го има “.

„ Надявам се занапред да навлизаме в нашия пик. Силно се надявам в най-важните мачове, решителните за сезона. Дано реализираме победи, които ще ни подсигуряват нова купа “, приключи Дяков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР