Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сподели, че очаква тимът

...
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сподели, че очаква тимът
Коментари Харесай

Илиев очаква сериозна битка за Европа, но в Локо няма напрежение

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев показа, че чака отборът му да стартира мощно втория дял на сезон в efbet Лига. Той е безапелационен, че слабите резултати в контролите няма по какъв начин да повлияят на футболистите да се показват на най-хубаво равнище в идните мачове. Илиев разяснява много тематики в изявление за Sportal.bg, измежду които напускането на неговия сътрудник и другар Бирсент Карагарен, който пое в посока ФК ЦСКА 1948, както и борбата за европейските клубни шампионати. Според Илиев тя ще бъде много оспорвана, само че няма да се стигне до нещастия, в случай че " смърфовете " не изпълнят задачата да се доберат до Лигата на Конференциите. 

" След няколко дни ще забележим в каква форма сме. Свършихме много работа изключително от физическо естество. Резултатите в контролите не са от най-задоволителните, само че аз имам много богат опит и знам, че това не всеки път е определящо. Имам мемоари, когато в контролите тимът е побеждавал в съвсем всички мачове, а по-късно стартира доста мъчно шампионата, тъй че аз съм сигурен, че неубедителната игра в контролите няма да повлияе и ще стартираме мощно. Много значимо е против Ботев Враца да победим, да тръгнем със самочувствие и оттова нататък да си гоним задачите.

Винаги е неприятно, когато не побеждаваш в контролите. Резултатите са без безусловно никакво значение. Важното е да няма травми в подготвителния интервал и всички да се приготвят физически за тежките борби. Винаги ще има неточности. Въпросът е да сме оптимално съсредоточени в шампионата. Зарядът в формален мач е напълно друг. Мотивацията е напълно друга, тъй че съм уверен, че тимът ще наподобява добре през втория полусезон.

Ясно е, че ще се усети неналичието изключително на Карагарен. Направи доста мощен полусезон, само че няма незаменими футболисти във футбола. Той не е първият главен футболист, който напуща тима. В последните три-четири години всеки трансферен прозорец най-добре играещите са трансферирани. Още от времето на Ожболт, Диниш Алмейда, Минчев. Нормално е всеки да търси своето развиване, само че Локомотив не стопира да е фактор през последните години. Привлякоха се млади и качествени футболисти. Въпросът е кой какъв брой бързо ще се напасне към тима и това какъв брой ще е потребен. Мисля, че на огромна част от постовете има конкуренция. Това, че са си тръгнали двама - трима футболисти, не значи, че Локомотив ще тръгне надолу, а в противен случай.

Има най-малко пет-шест тима, които имат упоритости за трето и вероятно четвърто място, което дава право на бараж. Ще бъде много забавно. ЦСКА 1948 направи доста мощна селекция. Не крият своите упоритости. Дори дефинират, че за тях ще бъде неуспех, в случай че не се класират. При нас такова напрежение няма. Не мисля, че ще се вършат нещастия, в случай че не се извърши задачата да излезе в Европа. Левски постоянно е в битката, Черно море имат мощен тим. Славия наподобяват доста добре. Битката ще бъде доста сериозна. Наистина дадохме стъпка обратно през последната година, с това, че за първи път не се класирахме за Европа. Тази година сме по-близо и от нас зависи докога ще сме в битката и дали ще задържим ритъма и ще се преборим за това място. С оглед това, че се гради нов тим, всеки от нас е упорит и желае още веднъж да докараме някой европейски тим тук. Но и това да не се случи, не мисля, че ще се създадат нещастия. През последните години направихме задоволително, с цел да не се одобри като покруса, в случай че не покрием задачите ".

Относно желанието на Христо Крушарски да се завърне в ръководството на Локомотив:

" Не сме наясно и не е наша работа. Винаги съм казвал, че в един тим най-важното е да има непоклатимост и футболистите да си получават постоянно възнагражденията и всичко да е правилно. Естествено, че постоянно се влиза в състояние, когато има закъснение. Нас не ни интересува толкоз кой ще дава парите, а просто да се дава това, което е дадено, с цел да може футболистите да са съсредоточени върху това, което се случва на терена. Знаем, че основата на това да се гради мощен и боеспособен тим е футболистите да са спокойни и да са финансово обезпечени. На този стадий не знам тъкмо какви са им взаимоотношенията. Нашата работа е друга и гледаме да се абстрахираме от тези медийни изяви. Не мисля, че на някой може да му повлияе толкоз това недоразумение, което в последно време следим ".

" Като цяло преди всичко схемата, с която играем, е друга. Мисля, че от известно време футболистите вникват много по-добре в това, което се изисква. Смятам, че вървим в вярната посока. Вторият полусезон ще покаже до каква степен добре сме разбрали концепциите и доколко можем да изпълняваме тези неща, които се изискват. При Александър Томаш главното е, че тимът е най-съществен. Всеки би трябвало да е предан на тима и както обича да споделя той: " Да потиска егото си ". Мисля, че в тима са единствено такива футболисти. Взискателен е, извънредно упорит е. Неведнъж е споделил, че доста държи да успее с Локомотив. През първия полусезон мисля, че резултатите са приемливи. С оглед това, че отново се гради нов тим, мисля, че почитателите би трябвало да демонстрират самообладание, даже на моменти да не се получава. Ако си правилен и разбираш това, което изисква от теб, можеш доста елементарно да работиш с него. Вече свикнахме с него и всичко е окей.

На мен не ми тежи, че имам по-малко голове и асистенции по отношение на предходните сезони. Въпросът е, че когато тимът когато побеждава и когато натрупа точки, няма значение кой вкарва. Видяхме, че през първия полусезон изпъкна Карагарен, който реши доста мачове. Това е хубавото. Когато аз не съм в основата на головете, има кой да ги вкарва. Смятам, че през втория полусезон ще отбелязвам по-редовно и ще се доближа да формата, която множеството почитатели познават. Няма проблем за мен. На какъвто и пост да играя, стига да оказвам помощ на тима, за мен няма проблем. Дали ще играя опорен халф, дали ще играя нападател... В последните една-две години мисля, че съм подобрил много играта си в отбранителен проект. Това са неща, които човек, който схваща от футбол, може да види и да проучва. Естествено, че доста хора ще са недоволни, че нямам тези числа по отношение на предходните сезони. И на мен ми се желае да отбелязвам по-често. Да се надяваме, че през втория полусезон ще излизам на повече голови обстановки и ще отбелязвам.

Честито на Кирил Десподов! Заслужено завоюва. Мисля, че тази година и Ивайло Чочев направи страховит сезон. Младият Илия Груев също заслужава. Който и от тримата да беше станал, мисля, че щеше да бъде справедливо. Да се надяваме, както той самият сподели, да излезе още веднъж в чужбина и да заиграе на по-високо равнище. Защото той в действителност има качествата, има и характера. Само да е здрав! Пред него е пътят. Използвам опцията да благопожелавам на всички призьори. Да се надяваме, че тази година българският футбол ще направи една лека крачка в вярната посока. Виждаме, че националният тим има израстване. Дано това не е единствено кратковременен проблясък, а да продължат с тази възходяща линия и в мачовете на истината. Досега не бяха с толкоз огромен заряд. Да забележим дали ще успеем да влезем в битката за едно от първите две места.

В нашия тим има млади момчета. Двамата ни централни бранители от школата имат качества в бъдеще да попадат в полезрението на националния селекционер. И двамата имат доста израстване през последните месеци. От тях зависи дали ще попиват и ще се учат от грешките си. На тяхната възраст е ясно, че няма по какъв начин да няма неточности. Въпросът е по какъв начин ще реагираш на тези неточности. Това калява и е разликата сред положителните футболисти и доста положителните футболисти. И двамата имат качествата. За Тошко да влезе и да направи подобен мач против Ботев на 17-18 години, значи, че има качествата. Бъдещето е пред тях.

На почитателите желая да пожелая да са здрави през новата година и да проявят самообладание, когато тимът не върви. Локомотивската общност се отличава с това, че даже когато тимът не е в положително положение, отборът е подкрепян. Може би това е публиката, която поддържа най-горещо, когато тимът не върви. Много мъчно се обръща против футболистите. Ние през последните години показахме, че се борим за емблемата и милеем за Локомотив, а това е единственото нещо, което почитателите ни желаят. Сигурен съм, че даже да не тръгне тимът, те ще създадат по този начин, че да ни вдигнат и дружно отново да изживяваме тези страсти, които изживяваме през последните четири-пет години ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР