Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев коментира предстоящото дерби на

...
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев коментира предстоящото дерби на
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Новите ще усетят заряда на дербито, когато видят феновете ни

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев разяснява идното дерби на Пловдив против Ботев, което ще открие сезона за " смърфовете ".

" Мисля, че сме се подготвили. Имаме ново момче бразилец. Той и останалите нови са осведомени със заряда на дербито. Мисля, че са наясно, а в случай че не са наясно, на следващия ден ще схванат към 6 и половина, като видят нашите почитатели " показа той.

" На Ботев почитатели няма да има. За страдание колоритът няма да е цялостен. Дори новите да не са разбрали заряда на мача, ще схванат за какъв заряд и каква любов на почитателите става въпрос ", съобщи нападателят във връзка смисъла на дербито ", сподели още Димитър Илиев.

Относно положителната серия на Локо напоследък против Ботев, той бе безапелационен: " Да, постоянно е значимо да направиш серия. В последните два мача не загубихме. Ботев от няколко години нямат победа на " Лаута " и в последните 20 години доста малко пъти са побеждавали, тъй че да се надяваме, че серията ще продължи и още веднъж ще сме крайни спечелили "

" Естествено, когато целият стадион е против 11 индивида, за нас ще е плюс. След няколко месеца нещата ще се извърнат, като даже ние ще сме в по-тежка обстановка, тъй като там потенциалът е по-голям. Това е решение, което няма смисъл да се разяснява дали е вярно или неверно. За мен е неверно, само че никой не ме пита. Трябва да използваме този подтик и да бъде в позитивна тенденция. Който е по-спокоен и с хладна глава, постоянно има предимство ", сподели Илиев по въпроса с почитателите на трибуните.

Опитният футболист бе срещу толкоз ранния старт на сезона: " За мен това е неверно решение. Недопустимо е, откакто цяла година си изразходвал толкоз доста сили, да почиваш единствено една седмица. Това е непрофесионално решение и е в ущърб на футболистите ", показа Илиев.

" Свикнали сме, тъй като в последните няколко години има сходни обстановки. В това време е доста мъчно за един футболист да издържи физически 90 минути, само че с течение на шампионата ще влезем във форма. В утрешния мач не играят роля формата и подготовката, а са значими волевите качества на футболистите. В тима има задоволително момчета с дух ", приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР