Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиав спечели приза за играч

...
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиав спечели приза за играч
Коментари Харесай

Звездата на Локо Пд: България е на светлинни години от това, което трябва да бъде, приключваме след третия мач

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиав завоюва наградата за състезател №1 на 12-ия кръг в efbet Лига. Той събра 7 гласа. Втори остана Мавис Чибота (Лудогорец, а на трето място се подредиха Тони Уот и Стивън Езе.

“Радвам се, че тимът върви по възходяща линия, вкарва доста голове. И в предходния кръг наш футболист завоюва анкетата. Това демонстрира, че работим вярно. Локомотив върви по възходяща линия. Надявам се да продължим по този начин до края на сезона”, сподели Илиев, който е удовлетворен, че публиката се връща на “Лаута”.

“Мачовете от Европа понапълниха “Лаута”. Отливът на аудитория не е единствено при нас. Виновни за това са всички - треньори, ръководители, футболисти. Надявам се с тази резултатна игра да върнем почитателите. Играем зрелищен футбол. В идващия кръг ни гостува ЦСКА и се надявам “Лаута” още веднъж да се изпълни.

Дали е Лудогорец, или Бистрица - много малко тимове могат да ни противодействтат на пресата, в случай че ни се получи. Видяхте мача с Етър. Доста тимове срещат изключителна компликация против този наш жанр.

В началото на сезона си говорихме, че задачата ни е първата шестица. Рано е да се обявяват по-сериозни упоритости. С всяка последваща победа упоритостите ще се ускоряват. За момента нещата ни се получават, само че не би трябвало упоритостите да надвишават опциите ни”, сподели звездата на пловдивчани, който е удовлетворен от назначението на Георги Иванов за състезателен шеф на клуба.

“Гонзо е прочут в България, че е мъж на място, думата му тежи. Такъв човек е добре пристигнал в клуба. Не единствено поради него се усеща усъвършенстване в организационно равнище в Локомотив (Пловдив). Усеща се, че клубът е по-стабилен, има по-добра връзка. Има още какво да се желае да се савняваме с най-хубавите в България, само че се вижда по какъв начин се работи в един клуб долу на терена”, добави Илиев, след което бе запитан и за неналичието на повиквателна за националния тим.

“Въпросът за националния тим не би трябвало да се задава към мен. Явно треньорът е решил по този начин. С моя повиквателна няма да се промени тимът, тъй като той не върви по този начин, както се чака. За всеки футболист е чест да носи националната фланелка.

Но на всеки един българин е ясно, че националният тим е на светлинни години от това, което би трябвало да бъде. Но поколението е такова. Последният мощен народен тим бе поколението на Димитър Бербатов и Мартин Петров. Вината не е единствено в ръководители и треньори. Всяка една страна минава през подобен интервал. Една Холандия бе в рецесия преди 5-6 години. Темата е дълга. Дано има някаква смяна, тъй като към този момент много квалификационни цикли се отписват след третия мач”, сподели Димитър Илиев.

Звездата на смърфовете разяснява и въведената възбрана да се взимат вратари с паспорти отвън Европейски Съюз.

“Правилото за вратарите не визира нашия клуб. Нашите вратари са българи, и то най-хубавите. Дали има рецесия за вратари, не съм аз индивидът, който да разяснява. На нашата врата виждам един добър млад вратар, само че това е друга тематика, която не е от нашата компетентност.

За мен методът да се развива българският футбол е да се вършат терени и да се взимат експерти, които могат да научат на нещо децата.

Нашият притежател направи страхотна база в Говедарци, желае да възроди школата. Надявам се това да се случи.”

В умозаключение Илиев бе запитан дали Локо Пд може да се пребори с Лудогорец за първото място.

“За страдание, като виждам по какъв начин играе Лудогорец в тежък цикъл, нещата не са положителни за нас. Казвам го в кръга на шегата. Побеждават в Европа с разлика. Да се мерим с Лудогорец, наподобява малко нереално. Но в случай че демонстрираме такава добра игра, всичко е допустимо. Листър стана първенец. Времето ще покаже. Виждате, че и Левски към момента надалеч от класата на Лудогорец. Там финансите са доста съществени, работи се добре”, приключи Димитър Илиев. efbet Лига 12 кръг, събота 5 октомври  Етър 0:5краен резулат  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР