Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в

...
Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в
Коментари Харесай

Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент

Капитанът на кораба, който събори оборудването, съобщил за неизправности в ръководството, с цел да си обезпечи „ оправдание “

Корабът, предизвикал сриването на моста в Балтимор, е бил забъркан и в случай в пристанището на Антверпен, Белгия, през 2016 година Тогава той се удря в кея, до момента в който се пробва да излезе от терминала на пристанището в Северно море, оповестява Нова телевизия. 

Междувременно обаче в съветските телеграм канали се появи информация, че капитанът на плавателният съд, който е украинец на име Сергей, прозорливо преди конфликта с подпората, на която се е крепяла структурата, е съобщил за нередовност в ръководството на кораба. Затова и версията за терористична офанзива на този стадий от следствието не се преглежда. Така се оказва, че мостът просто е паднал самичък и отговорни няма, разясняват блогъри. 

Руското издание МОЛОТ пък цитира президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е споделил на конференция, че доста пъти е минавал през моста с автомобил и с трен. Железопътна линия обаче на срутилото се в реката оборудване, е нямало. 

Междувременно стана известно, че телата на двама души са извадени от червен пикап, който се е намирал под срутения мост " Франсис Скот Кий " в Балтимор.

Осем строителни служащи са били на моста, когато товарният транспортен съд се удари в него на 26 март, заяви Би Би Си.

Двама от служащите са избавени още същия ден, само че издирването на останалите четирима продължава - всички те са считани за мъртви.

Спасителни екипи работят по премахване на рисковите материали, а на мястото на случая работят следователи.

До момента са известни имената на четирима от шестимата починали при сриването на моста.

Полицията на щата Мериленд разпознава Алехандро Ернандес Фуентес, 35 година, и Дорлиан Рониал Кастийо Кабрера, 26 година, като двамата служащи, извадени от водолазите от вътрешността на пикапа. Фуентес е роден в Мексико, а Кабрера е от Гватемала.

Водолазите към този момент не са в положение да се движат безвредно във водите поради бетона и отломките, открити в реката. В момента те употребяват сонарно сканиране и считат, че транспортните средства, в които може да има други тела, са заклещени.

Самият товарен транспортен съд е постоянен, само че на борда му има над 1,5 млн. галона мазут и смазочни масла.

На борда са се намирали и към 4700 товарни контейнера, в това число 56, които са съдържали рискови материали.

Междувременно стана известно, че държавното управление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще отпусне 60 милиона $ на щата Мериленд за дейностите по възобновяване на моста " Франсис Скот Кий ", рухнал преди дни след удар на транспортен съд в него, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на американското Министерство на превоза.

" Средствата, които през днешния ден отпускаме в незабавен порядък, ще оказват помощ на щата Мериленд да предприеме най-неотложните дейности, след което ще бъде възложен спомагателен запас за продължение на работите по възобновяване и реорганизация на моста ", съобщи ведомството.

Сумата беше поискана през вчерашния ден от губернатора на щата Уес Мур, а Министерството на превоза на процедура я утвърди единствено за часове, което е извънредно бърз период, като се има поради, че нормално процедурата трае с дни, отбелязва Ройтерс.

Във вторник президентът Байдън разгласи пред кореспонденти, че федералното държавно управление на Съединени американски щати ще направи всичко допустимо нужните за възобновяване на моста пари да бъдат обезпечени час по-скоро.

Мур посочи, че поисканите 60 милиона $ ще отидат за разчистването на останките от моста по този начин, че да може да стартира построяването му отначало, за което ще са нужни още средства.

Въпреки това губернаторът направи уточнението, че сумата от 60 млн. $ може да се окаже незадоволителна, защото оценката на вредите от случилото се към момента не е приключила.

По първични прогнози на компанията за разбор на икономическото обмисляне и резултати ИМПЛАН цялостната цена на реконструкцията на мостовото оборудване, която най-вероятно ще бъде платена от федералното държавно управление, ще възлезе на 600 млн. $. Но представители на федералното държавно управление са споделили пред конгресмените от щата Мериленд, че разноските може да набъбнат до минимум 2 милиарда $, оповестява изданието " Хил ", като се базира на осведомени.

Във вторник плаващият за Шри Ланка под сингапурски байрак голям контейнеровоз " Дали " загуби двигателна сила и ръководство и се удари в една от носещите опори на моста.

Ударът аргументи съвсем незабавното срутване на оборудването във водите на река Патапско. Четирима души починаха, а други двама са в неопределеност, само че се допуска, че и те са изгубили живота си. Злополуката наложи затварянето на значими коридори за корабплаване и на пристанище Балтимор, което е едно от най-натоварените по Източното крайбрежие на Съединени американски щати.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР