Капитанът на Киево Серджо Пелисиер навърши 40 години. Нападателят е

...
Капитанът на Киево Серджо Пелисиер навърши 40 години. Нападателят е
Коментари Харесай

Капитанът на Киево навърши 40 години

Капитанът на Киево Серджо Пелисиер навърши 40 години. Нападателят е легенда на " летящите магарета ", играейки за отбора от 2000 година, с малко преотстъпване в СПАЛ за сезон и половина. До момента Пелисиер има 511 мача и 139 гола за клуба от Верона.

" Все още се усещам като хлапе. Когато обаче осъзнаеш, че си към този момент на 40, си даваш сметка, че скоро животът ти ще бъде по-различен от този, който си привикнал да водиш. Не знам по кое време ще спра с футбола. Нещата зависят и от клубния президент ", съобщи Серджо пред " Скай Спорт Италия ".

Своя дебют в Серия " А " роденият в Пиемонт футболист записва на 22 септември 2002 година, при загубата с 1:2 от Бреша на Роберто Баджо. Голмайсторът взима присъединяване и в срещите сред Киево и Левски в третия прелиминарен кръг на Шампионската лига през 2006 година.
През 2009 година Пелисиер получава единствената си повиквателна за националния тим на Италия. Марчело Липи го вика за другарски мач със Северна Ирландия, в който звездата на " джалоблу " бележи гол. Серджо е щастливо женен за Микаела Виадана, с която се среща с ресторант преди близо две десетилетия. Двамата имат наследник и щерка - Матео и София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР