Капитанът на Карлос Тевес продължава да пише история с любимия

...
Капитанът на Карлос Тевес продължава да пише история с любимия
Коментари Харесай

Приказката на Тевес в Бока продължава

Капитанът на Карлос Тевес продължава да написа история с обичания си клуб. Опитният нападател отпразнува своя мач №250 за " генуезците " с два гола в Копа Либертадорес против венецуелския Каракас (3:0). На " Бомбонера " десетката вкара втория и третия гол, с които подсигурява първото място на аржентинците в група " Н " и надлежно преимуществото да играят реванша от осминафиналите на своя стадион. Именно най-ценното отличие в Южна Америка е огромна цел и фантазия на Карлитос и " синьо-жълтите ", които победиха последно в шампионата през 2007 година.

36-годишният деец изживява втора младост след идването на треньора в третия си престой в гранда от Буенос Айрес. Именно той поведе отбора към купата, която след това донесе с надвит гол минути преди края на сезона, ставайки и голмайстор с девет попадения, шест от тях в последните шест кръга.

През лятото с помощта на Хуан Роман Рикелме продължи контракта си и надлежно своята кариера, с цел да може да направи опит да върне Либертадорес на " Бомбонера ", откакто гледа от скамейката най-тъжния ден в историята на клуба през декември 2018 година, когато трофеят бе изтърван за сметка на безконечния зложелател.

С двете си попадения против Каракас Тевес има към този момент над 300 гола в своята кариера на клубно равнище. Точно 87 от тях са с екипа на " генуезците ", а двата му гола против венецуелците го подреждат на трето място във безконечната класация на реализаторите на Бока Хуниорс в Копа Либертадорес с 20 попадения. Пред него е Мартин с 23 гола, а водач е вицепрезидентът на клуба и любим на почитателите - Рикелме, с 25 гола.

Символ, голмайстор, капитан, десетка и водач на " генуезците ", Тевес има 10 трофея с " синьо-жълтите " и общо 25 оценки в кариерата си на клубно равнище, което го подрежда след и на третото място в историята на Аржентина по този индикатор. Той е спечелил общо 11 трофеи - 5 на Аржентина, една на Бразилия с, три на Англия - две с и една с, двете на Италия с.

Триумфите в Шампионската лига с " алените " дяволи ", в Либертадорес с Бока, с който има Копа Судамерикана и Междуконтиненталната купа, а също по този начин и международното клубно състезание дружно с Димитър Бербатов и Юнайтед, го вършат лидерът, от който Русо има потребност, с цел да може да върне най-ценното клубно отличие в Южното полукълбо в кварталата " Ла Бока " на аржентинската столица.

Любимецът на " Ла 12 " изигра мач №250 часове, откакто отпразнува 19 години от своя дебют с фланелката на Бока Хуниорс - 21 октомври 2001 година. Един от най-обичаните играчи в историята 34-кратния отличник на Аржентина в никакъв случай няма да усъвършенства върха по мачове и голове на " генуезците ", само че това е единствено тъй като обиколи света, носейки със себе си емблемата на Бока, триумфирайки на всички места и печелейки доста повече в Китай, изигравайки общо 469 мача и вкарвайки 215 гола с екипите на Коринтианс,, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Шанхай Шънхуа.

Раздаването на 100% във всеки един миг, защото той различен метод да играе футбол просто не знае, и демонстрираната през годините голяма обич към Бока му подреждат едно от водещите места в сърцата на последователите на най-популярния клуб в Южна Америка. Всичко това без значение дали седмата Либертадорес ще дойде на " Бомбонера " през този чудноват за футболния свят сезон. Карлос Тевес обаче се надява, че неговата футболна приказка ще има още по-приказен край от спечелването на купата през 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР