Капитанът на Черно море Даниел Димов заяви в интервю за

...
Капитанът на Черно море Даниел Димов заяви в интервю за
Коментари Харесай

Даниел Димов за евротурнирите: Дано се получат нещата!

Капитанът на Черно море Даниел Димов съобщи в изявление за „ Дарик радио “, че тимът ще гони до последно възможностите си за присъединяване в лигата на конференциите. „ Морето ” ще се цели в 2 победи в оставащите мачове и ще се надява на неточности на противниците.

Дани, дано обсъдим възможностите с теб Черно море, макар че е пети, да се докопа да квота за лигата на Конференциите. Има ли ги?

- Шансове постоянно има. Въпросът е ние дали ще можем да ги хванем. Остават малко мачове-два. Всички знаем против кого и къде играем. За жал пропуснахме до момента опциите, които имахме. Все още има теоретична опция да реализираме тази цел, която всички желаеме. Трябва да бием два пъти. Трябва да чакаме неточности на другите тимове...на Ботев примерно. Нищо не зависи напълно от нас, само че до такава степен сме я докарали, каквото зависи от нас, ще опитаме да го създадем. Дано се получат нещата. В мачовете, които минаха, ние не успяхме да вземем максимума като точки. Като игра не мога да кажа, че сме стояли толкоз зле, само че точките, които ни трябваха, не успяхме да ги спечелим.

Какво се обърка в последните мачове, че не успяхте да си капарирате третото място?

- Не съм от хората, които търсят опрощение, нито пък да се укривам зад нашите си неточности. Мисля, че през сезона направихме прекомерно доста хиксове като цяло. На мнение съм, че в случай че в някои от мачовете бяхме даже и позволили загуба, а в другите да вземем цялостния актив от точки, в този момент нещата щяха да стоят по различен метод. Няма какво да гадаем и да си споделяме „ в случай че..., в случай че ”. Това са действителностите. Да, имаше футболисти, които ни напуснаха, на тяхно място пристигнаха други. На някои им би трябвало повече време за акомодация, на други по-малко. Нормален развой за един тим. Зная каква е настройката на почитателите. Все още имаме шансове, ще ги гоним до последно.

Направи доста мощен мач в семейството против Левски. Обираше всички високи топки с лекост, добре се пласираше, играеше несъмнено, със самочувствие командваше защитата. Какво се случи при гола на Цунами? Как го оставихте непокрит бразилеца?

- Всички видяхте по какъв начин се случи голът. Не би трябвало по принцип да се позволяват такива неточности при статични положения. Ако се получи изненада от игра, да....Но при статични положения виновността си е напълно на тима ни. Анализите си ги оставяме за нас. Каквото и да си приказваме към този момент, мисля че е минало. Не обичам да се връщам обратно. Гледам напред.

Да погледнем тогава напред! Лудогорец ще получават купата след мача с вас. Ще са в приповдигнато въодушевление, предстоят тържества.... Можете ли да се възползвате по някакъв метод?

- Има късмет. В такива моменти тимът насреща има две варианти. Или да се показа доста добре, или да не се показа добре. Това го споделям на база опита, който имам аз. От друга страна тимът играе толкоз, колкото разреши противникът. Ако подходим мъдро в мача против Лудогорец, можем да го спечелим. Убеден съм в момчетата и в тима.

В последните срещи непроменяемо играеш като вътрешен полузащитник, като се изключи последния мач. Къде се чувстваш по-добре?

- В последните изявленията съм казвал, че имах известни терзания дали ще мога да се оправя добре като отбранителен халф, тъй като в дълъг интервал от време не бях играл на тази позиция. А и към този момент времето ми напредва чисто футболно. Но открих, че за нашето равнище тук и капацитета, който имам, се оправям добре. Чувствам се добре като вътрешен полузащитник. Дори настройката и желанието ми за последния мач против Левски ми беше да играя като вътрешен халф, само че събитията постановиха да оказвам помощ в отбраната. Идва идващ сезон, където реши треньорът, там ще оказвам помощ.

И идната година оставаш в Черно море, нали? Няма отричане?

- Да, оставам и не преставам. В днешно време кариерите се удължават с малко, не е като едно време. Примерите за това са доста и в нашето състезание. Докато се усещам добре и съм и здрав, нямам мисли в главата си за отричане.

Накрая....понеже си почитател на Реал.... Реал Мадрид или Ливърпул?

- Е, откакто съм почитател на Реал, въпросът е риторичен. Последните мачове на Реал в Шампионска лига могат да ме докарат до инфаркт. По три пъти изключвам тв приемника и се постанова отново да го пущам. Много се надявам да завоюват финала и тогава и Карло Анчелоти ще бъде неосъществим..поне в моите очи. Това, което направи като треньор, е неповторимо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР