Капитанът на Черно море Даниел Димов може да се завърне

...
Капитанът на Черно море Даниел Димов може да се завърне
Коментари Харесай

Дани Димов за дербито: Феновете направиха празник, ядосвам се за отсъжданията на трети лица

Капитанът на Черно море Даниел Димов може да се завърне не терена напролет. За това загатна в изявление за Дарик радио и dsport самият той. Димов съжалява, че не неговият отбор не е съумял да завоюва дербито, макар опциите и се ядосва за отсъжданията на трети лица. Той приказва и за идните две семейства против Локо Сф и Левски.

Дани, един въпрос, който постоянно ти е задаван в последните месеци – по кое време ще се върнеш на терена?
- Отново ме намирате във възстановителния център. В последно време това ми е постоянно място. Хубавата вест е, че има усъвършенстване. Всички се надяваме през втория полусезон, дай Боже, да имам шанса и да съм на линия към този момент.
Значи има индикации да проведеш пълноценна подготовка и напролет към този момент да играеш?
- Аз и в този момент организирам тренировки, правя много физическа активност, само че не пълноценна. Такива са прогнозите на професорката, която ме оперира и на останалите, които се грижат за възстановителния ми развой, само че всичко е божа работа. Организъм е, всеки човек е друг. Ние като футболисти и аз в частност, би трябвало по-бързо да се възвръщаме, само че времето ще покаже.

Това ли е травмата в кариерата ти, която те оставя най-дълго отвън игра?
- Мисля, че да. По-лошото е, че има неопределеност към нея, по кое време ще се възстановя тъкмо. Във всяка една друга травма, даже и при сътрудници, които са имали по-тежки контузии, има изясненост. Знае се какъв интервал е възобновяване. Нервната система се възвръща най-бавно в човешкия организъм – по половин милиметър дневно. Затова повече време ще ми отнеме самото възобновяване. Аз имам вяра, че ще се възстановя, тъй като виждам, че има прогрес. Ще се получат нещата.
4 дни след дербито по какъв начин видя ти този мач на стадион „ Спартак ” от трибуните?
- Още не ми се е възстановил гласа. Само, като се сетя и се нервирам. Определено почитателите направиха празник. Жалко е, че не успяхме да победим. Имахме своите шансове и обстановки. Ядосвам се и за някои отсъждания на трети лица. Вече всичко е минало. Гледаме към идващите мачове напред и чакаме другия мач, който ще бъде у дома с тях.
Следващото предизвикателство пред Черно море е мачът с Локомотив Сф. Впечатлението ти от столичните железничари?
- Набраха скорост и завоюваха мачове против водещи тимове в нашето състезание. Този дуел няма да има нищо общо с оня от първия кръг. Мачът ще бъде много тежък, само че се явява и много значим. Имаме гъст цикъл-тежка стратегия против мощни противници. В мачовете у дома сигурно би трябвало да подхождаме оптимално съсредоточени, с цел да спечелим.

Следващата сряда е отсроченият мач с Левски. Какви са упованията ти за този дуел на „ Тича ” и кои са мощните страни на „ сините ” съгласно теб?
- Хубаво е да гледаме мач за мач. Наблюдаваме ги всички тимове в шампионата. Всеки един си има своите мощни и слаби страни. Знаете казусът при тях какъв е. Видим е за всички. Сега имат малко по-колебливи резултати. Няма лесни мачове. Срещу тях са ставали толкоз здрави борби във Варна. Дано имаме шанс да създадем една добра серия в мачовете.
Може ли Морето да реализира нещо огромно този сезон?
- Всички имаме вяра и се надяваме. През последните години все нещо не ни доближава. Надявам се в този момент да успеем да реализираме присъединяване в евротурнирите. Няма да е елементарно, виждате, че тимовете са съвсем изравнени, на много гъсто разстояние са един от различен. С религия, себераздаване, колектив, дух, надяваме се да реализираме тази цел.

Чуйте цялото изявление в приложения звуков файл.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР