Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев, е претърпял операция през

...
Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев, е претърпял операция през
Коментари Харесай

Неделев със счупен черен, опериран в Грузия

Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев, е претърпял интервенция през нощта след ужасяващата злополука с рейса на националния ни тим по футбол при кацането му в Грузия.

Той е пътувал на последната седалка при случая.

При удара откъм гърба счупени стъкла са се забили в главата му. Неделев бил със строшен череп, само че все още е нормализиран, увери пресаташето на Българския футболен съюз Виктор Игнатов, и би трябвало най-малко една седмица да остане под лекарско наблюдаване.

Кошмарът за българските национали стартира малко откакто кацнали на грузинска земя.

Футболистите и делегацията се качили в два обособени рейса и тръгнали към хотела.

Разразила се мощна стихия.

„ Валежът беше доста мощен. Движейки се по пътя към хотела, трябваше да минем през един тунел, в който след това установихме, че и асфалтът е много изхабен “, спомня си пресаташето на БФС.

Именно там се стига до тежка злополука сред двата рейса. Вторият в колоната се удря в задната част на първия, който спрял внезапно.

Игнатов не разяснява дали е имало превишаване на скоростта от страна на водачите. Това занапред ще е обект на следствието от грузинските управляващи, изясни още той.

Имаше отчупено парче от черепа, което беше навлязло във вътрешността и се наложи интервенцията, с цел да може да бъде поправено, изясни той.

Съотборниците на халфа са в потрес. Според пресаташето на БФС за живота на Тодор Неделев към момента има непосредствена заплаха, а най-оптимистичните прогнози са след 3 месеца той да бъде възобновен.

Според здравните специалисти случаят е криел опасности по доста аргументи.

Голямо количество стъкла в региона на главата визира очи, визира значими нерви в региона на лицето, сподели пред NOVA лекарят Александър Симидчиев и добави, че България е подготвена да обезпечи помощ при превозването на футболиста на Ботев (Пловдив) у нас. Страната ни е подготвена и да изпрати експерти към Грузия.

Припомняме, че случаят стана напът от аерогарата към хотела на „лъвовете“ в столицата Тбилиси. Националите били разграничени в два по-малки рейса съгласно условията на УЕФА и се движели с полицейски конвой.

Гено Даскалов от спортната редакция на NOVA изясни, че практиката при такива пътувания постоянно е в един рейс да се возят футболистите, а съпътстващите ги лица – в различен.

В публична позиция от  БФС  изказаха признателност за бързата реакция на медиците и посолството ни в Грузия. Добавиха, че положението на Неделев ще бъде следено компактно от лекаря на националния тим Бисер Бочев.

Психолозите споделят, че възобновяване от шока на родните футболисти постанова интервенция на експерт. Остава и въпросът дали мачът с Грузия от Лигата на нациите на следващия ден би трябвало да се играе.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР