Капитанът на Баскония Торнике Шенгелия ще бъде извън сметките на

...
Капитанът на Баскония Торнике Шенгелия ще бъде извън сметките на
Коментари Харесай

Неприятности във Витория: Шенгелия пропуска три месеца

Капитанът на Баскония Торнике Шенгелия ще бъде отвън сметките на треньора на тима Велимир Перасович минимум за идващите три месеца. Неприятната вест за испанския участник в Евролигата идва в разгара на сезона, в който точно Витория и залата на баските “Фернандо Буеса Арена” би трябвало да одобри Файнъл 4 на най-престижния шампионат в европейския клубен баскетбол.

27-годишният грузинец има контузия на една от връзките на коляното си, а с изключение на за огромна част от оставащите мачове в Евролигата, няма да бъде разполагаем на Перасович и за Купата на краля през февруари. Шенгелия е най-хубавият баскетболист на Баскония през последните няколко сезона, а междинните му индикатори в елитния европейски шампионат са 12.7 точки, 4.5 битки, 2.0 асистенции и 1.2 отнети топки в 15 мача този сезон, като към сегашния миг испанците са отвън зоната на плейофите.

Борбата за място в осмицата на Евролигата ще бъде още по-трудна в отсъствието на Торнике и евентуално клубното управление ще опита да запълни оставената от неговата травма празнота с привличането на баскетболист, който най-малко краткотрайно да го замести.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР