Капитанът на Барселона Андрес Иниеста поднови своя договор с клуба.

...
Капитанът на Барселона Андрес Иниеста поднови своя договор с клуба.
Коментари Харесай

Иниеста: Краят е близо, но сега се чувствам като прероден

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста възобнови своя контракт с клуба. Новият му договор е до животен, като футболистът самичък ще дефинира по кое време да приключи кариерата си.

33-годишният футболист съобщи, че през предишния сезон е мислил за завършек на кариерата си, само че сега се усеща като прероден и живее втора младост на терена под управлението на новия старши треньор на тима Ернесто Валверде.

Иниеста има 633 мача за каталунците и е вторият с най-вече изиграни мачове за отбора след Шави Ернандес.

" Днес е доста специфичен ден за мен, един от многото заради обстоятелството, че тук е моят дом и ще продължа да спечелвам трофея за клуба, моя клуб. В този клуб израснах и за мен е привилегия да му бъда капитан ", сподели Иниеста на конференция.

В новия контракт на Иниеста няма краен период, което разрешава на играча самичък да реши по кое време да спре да играе и по-късно да реши дали да остане в клуба на друга позиция.

„ Днес е благополучен ден за мен. Просто прелестен! Доживотен контракт не значи, че ще бъда на пост в клуба и след края на кариерата ми. Ще схвана, когато би трябвало да спра, когато всичко свърши. Благодарен съм. На Барселона, на президента Бартомеу. Дават ми убеденост за идните мачове до края на сезона. След това ще си направя самокритика и ще реша какво да бъде “, добави капитанът на Барселона.

„ Този нов контракт значи доверие, неспокойствие, упоритост, обвързаност и взаимно почитание. Това е най-важното нещо. Емоцията е огромна и не мога, и не желая да я укривам. Дойдох тук, когато бях на 12 години, към момента съм тук - на 33. Побиват ме тръпки. Между мен и Барса има обич, усеща. Това е домът ми. С този контракт клубът демонстрира, че има вяра в моята почтеност, моята невзискателност и най-много, че ми има вяра за борбите на терена. На 33 мислиш за толкоз доста неща. Сега желая да се насладя на футбола, на играта, на мачовете. И да се грижа за себе си, за здравето си. Когато 12-годишен пристигнах в школата на Барса, желаех да бъда популярен футболист, само че и популярен човек, добър човек “, продължи Иниеста.

„ Очевидно е, че времето се движи против мен, тъй като с всеки мач съм един ден по-близо до това да спра. И след края на кариерата ми ще остана под някаква форма във футбола, тъй като това е моят живот. Сега ще се любувам на момента. Ще бъда тук, до момента в който тялото ми, мозъкът ми и всичко в мен каже, че е задоволително. Надявам се, че няма да го чуя скоро. Краят е близо, само че ще играя, до момента в който се любувам на футбола “, сподели още Андрес Иниеста.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР