Капитанът на българския национален отбор по водна топка Микаел Методиев

...
Капитанът на българския национален отбор по водна топка Микаел Методиев
Коментари Харесай

Ватерполистът Микаел Методиев ще играе в Италия през следващия сезон

Капитанът на българския народен тим по водна топка Микаел Методиев ще продължи кариерата си в Италия, откакто подписа контракт за идващите три сезона с отбора на Телимар Палермо, оповестиха от клуба.

23-годишният център Методиев, който е висок 197 сантиметра и тежи 110 кг, а за последно игра в немския Лудвигсбург 08.

" В края на сезона получих няколко атрактивни предложения и от други тимове, които бяха доста забавни, само че избрах Телимар, тъй като имам вяра, че в този влиятелен клуб ще мога да развия още техническото си равнище. Ще имам опция да играя в Италия против най-хубавите в света, да упражнявам под управлението на топ експерти. Пристигам в Палермо благополучен, че получавам тази опция и давам обещание постоянно да давам най-хубавото от себе си, с цел да оказа помощ на тима да реализира задачите си ", разяснява българинът.

Микаел Методиев се построява като ватерполист в Сърбия, където идва като 16-годишен младеж и се готви със мощния тим на КВК Раднички Крагуевац в продължение на три сезона, а след това изкарва още две години във ВК Валис Валево.

През последните две акции пък той бе част от немския Лудвигсбург преди да се стигне до прехвърлянето му в екипа на Телимар, който приключи четвърти в последния шампионат на Италия.

Методиев е един от водачите на възобновения през този сезон след 6-годишна пауза народен тим на България, който ще взе участие в европейските квалификации от 23 до 26 юни във Валета дружно с домакините от Малта, Германия и Украйна.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР