Капитанът на българския национален отбор по баскетбол за мъже Павлин

...
Капитанът на българския национален отбор по баскетбол за мъже Павлин
Коментари Харесай

Павлин Иванов: Трябва да сме един колектив и да дадем всичко от себе си

Капитанът на българския народен тим по баскетбол за мъже Павлин Иванов приказва пред репортерите на остарялата на подготовката на " лъвовете " за първите два дуела от квалификациите на Евробаскет 2025 против Швеция (22 февруари) и Германия (25 февруари).

Състезателят на румънския Сибиу изрази вяра, че родният отбор ще успее да завоюва най-малко една от двете срещи, макар че противниците им ще бъдат считани за любимци.

" Доста съм положителен и стимулиран да създадем едни положителни мачове, едно положително показване и дай Боже да победим един от двата тима. Ние си мислихме, че Швеция са почти като нас, само че тъй като аз не ги познавах момчетата, се поинтересувах. Имат 5-6 индивида, които играят в Лига Ендеса в Испания, тъй че направете си вие сами сметката какъв брой са съществени. Не желая да мисля чак за класиране на европейско, дано мислим мач за мач. Трябва да се концентрираме напълно върху Швеция, по-късно върху Германия и малко по малко ще забележим по какъв начин ще се случат нещата, мачовете по какъв начин ще завършат и ще стартираме да си вършим сметки. Трябва да сме един колектив, да се поддържаме и да дадем всичко от себе си. Ясно е, че най-вероятно тяхната класа е по-висока от нашата, само че мисля, че можем да компенсираме с нападателна игра ", разяснява Иванов.



30-годишният играч приказва още за неналичието на огромната ни звезда Александър Везенков, наличието на натурализирания американец Коди-Милър Макинтайър, както и за страстите около завръщането му в " Арена Ботевград ", където през последния сезон Павлин завоюва купата в Националната баскетболна лига (НБЛ) с екипа на Балкан.

" Липсата на Александър Везенков няма смисъл да я разясняваме. Той е 85% от тима, тъй че там няма какво да кажа. Това, че Коди идва, обаче е доста добре за нас. Още повече ме изненада това, че преди два дни си приказвах с него и беше много позитивен и много стимулиран. И той има огромно предпочитание да се класираме, тъй че се надявам да покажем една добра игра, сигурно ще дадем всичко от себе си ", съобщи българският национал.

" Липсват ми хората в Ботевград сигурно. Надявам се да изпълнят залата и да дойдат хора освен от Ботевград, а и от цяла България. Надявам се на цялостна зала. Да, Везенков го няма, само че пък имаме Коди Милър-Макинтайър, който сега е състезател на доста високо равнище и ще е хубаво, и за децата, и за почитателите да видят баскетболист на такова равнище ", добави той.

Накрая роденият в Ямбол играч обърна внимание и на проблемите в състава на България с контузени играчи преди дуелите с Швеция и Германия.

" Когато има проблеми с контузени, тимът се събира и играе и за тях. Пак споделям, с сила и мотивация ще компенсираме всичко. Аз имах някакви настинки, навехнат гален, само че не е нещо съществено, общо взето ми няма нищо, всичко ще е наред ", приключи Павлин Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР